Veronika Kembel-Braun pala na testu

Izvor: B92, 15.Jun.2013, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veronika Kembel-Braun pala na testu

Svetska šampionka na 200 metara i olimpijska prvakinja iz 2004. i 2008. Jamajčanka Veronika Kembel-Braun bila je pozitivna na anti-doping kontroli.

Kako su neimenovani izvori saopštili Rojtersu, Kembel-Braun je bila pozitivna na zabranjeni dijuretik na mitingu u Kingstonu 4. maja.

Kembel-Braunova je prošle nedelje bila prisutna u laboratoriji u Kanadi, kada je njen B uzorak analiziran, pokazavši prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabranjene supstance.

To otkriće stiglo je pošto je njena sunarodnica Dominik Blejk kažnjena sa šest godina suspenzije posle drugog doping prekršaja.

Jamajčanska atletičarka je, inače, najveća ženska atletska zvezda koja je pala na doping testu posle američke sprinterke Marion Džons, kojoj je oduzeto pet olimpijskih medalja sa Igara u Sidneju 2000. godine.

Za sada nije poznata kazna za Kembel-Braunovu, a u zavisnosti od okolnosti, ona bi mogla da bude javno opomenuta ili da dobije suspenziju do dve godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veronika Kembel-Braun pala na testu

Izvor: B92, 15.Jun.2013

Svetska šampionka na 200 metara i olimpijska prvakinja iz 2004. i 2008. Jamajčanka Veronika Kembel-Braun bila je pozitivna na anti-doping kontroli...Kako su neimenovani izvori saopštili Rojtersu, Kembel-Braun je bila pozitivna na zabranjeni dijuretik na mitingu u Kingstonu 4. maja...Kembel-Braunova...

Nastavak na B92...

ATLETIKA: Svetska šampionka Kembel-Braun dopingovana

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Jun.2013

Svetska šampionka na 200 metara i olimpijska prvakinja iz 2004. i 2008, Jamajčanka Veronika Kembel–Braun bila je pozitivna na antidoping kontroli, preneli su mediji u Kingstonu.. (FOTO: Gardijan). Kako su neimenovani izvori saopštili Rojtersu, Kembel–Braun je bila pozitivna na mitingu u Kingstonu...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.