Vejters na Floridi traži novi početak

Izvor: MVP.rs, 26.Jul.2016, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vejters na Floridi traži novi početak

Dve strane su ugovorile dvogodišnju saradnju.

Nakon prve dve sezone koje je proveo u NBA ligi malo ko je očekivao da će Dion Vejters (24, 193) postati igrač koji svoju sreću traži ulazeći sa klupe. Mladi bek je u sezoni 2013/14 beležio 15.9 poena u dresu Klivlenda, ali je nakon toga krenuo njegov pad.

Vejters je prethodnu sezonu proveo u Oklahomi Siti, gde je na 78 utakmica beležio 9.8 poena u proseku. Gledajući samo brojke, iza sebe ima najgoru takmičarsku >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << godinu u karijeri, a novu sreću će pokušati da proađe na Floridi. Vejters je sa Majamijem dogovorio dvogodišnju saradnju vrednu šest miliona dolara.

Mladi bek je studirao na Sirakjuzu. Nakon dve godine je izaša na Draft, a Kavalirsi su ga 2012. izabrali sa četvrte pozicije. Sjajnim igrama u sezoni 2012/13 izborio je mesto u najboljoj petorci novajlija u NBA ligi.

Nakon odlaska Dvejna Vejda u Čikago, pozicija beka u Majamiju je ostala upražnjena. Vejters će se za mesto startera boriti sa Džošom Ričardsonom (22, 198), koji je imao blistave momente u ruki sezoni.

(foto: CBS Sports)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.