Vagoni Plavog voza na liniji Beograd - Bar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vagoni "Plavog voza" na liniji Beograd - Bar

Železnice Srbije su zbog početka letnje sezone angažovale sve raspoložive kapacitete, a na liniji Beograd - Bar se koriste i vagoni iz sastava Plavog voza, izjavio je danas generalni direktor srpskih železnica Miroslav Stojčić.

"Sve raspoložive kapacitete smo angažovali, kao i rezervne i one najbolje iz sastava Plavog voza (kojim je putovao Tito) za Bar", rekao je Stojčić novinarima u Železnicama Srbije.

On je odgovarajući na pitanje novinara kazao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od Beograda do Bara sada putuje oko 11 do 12 sati.

Stojčić je naveo da za toliko može da se stigne do Bara nakon što je u martu otvorena deonica pruge kod Valjeva, koja je bila oštećena u prošlogodišnjim majskim poplavama.

On je naveo da barska pruga nije rekonstruisana otkada je napravljena, pre oko 40 godina, kao i da Saobraćajni institut CIP treba da izvrši određene korekcije u vezi sa projektom obnove barske pruge, koja će se finansirati sredstvima ruskog kredita.

Stojčić očekuje da se već sledeće godine započnu radovi na potezu Resnik - Valjevo.

On je kazao da će u 2016. početi i obnova tri deonice na Koridoru 10 na jugu Srbije i da će tu vozovi nakon završetka radova saobraćati brzinom od 100 km na sat.

Na jugu Srbije je planirana rekonstrukcija tri deonice Koridora 10 u dužini od 46,5 km: Vinarci -Đorđevo, Vranjska Banja - Ristovac i Bujanovac - Bukarevac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.