Izvor: HotSport.rs, 17.Feb.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Lars Riken – jedan od retkih koji je celu karijeru proveo u istom klubu (VIDEO)

Lars Riken je jedan od retkih vrhunskih fudbalera koji je odoleo milionskim ponudama evropskih velikana odnosno celu karijeru je proveo u klubu u kom je i ponikao – Borusiji iz Dortmunda.

Debitovao je za “milionere” pre nego što je postao punoletan, u martu 1994. godine, na ligaškoj utakmici protiv Štutgarta koju je njegov tim izgubio 2:1.
Gol koji mu je obeležio karijeru je onaj dat Juventusu u finalu Lige šampiona u sezoni 1996/97 kada je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << nekoliko sekundi po ulasku u igru postavio konačnih 3:1 za nemačkog šampiona koji je te godine prvi i za sada jedini put došao do evropskog trona. Dva gola za “milionere” u tom meču, u kom je Juventus bio apsolutni favorit i branio je titulu, postigao je Karl Hajnc Ridle.

(Izvor: Youtube/Iqbal Pratama)
Za prvi tim Borusije tokom 14 sezona (1993-2007) zabeležio je 301 nastup i postigao je 49 golova, a zanimljivo je da je čak i po penzionisanju na poziv tada sportskog direktora, a nekada saigrača Mihaela Corka, prihvatio poziv da u sezoni 2008/09 igra za amaterski tim i pomogne u pronalaženju mladih talenata sposobnih da zaigraju među seniorima.

(Izvor: Youtube/Kim Krumnack)
Pored Lige šampiona sa Borusijom je osvojio tri titule prvaka Nemačke (1994/95, 1995/96, 2001/02) i Interkontinentalni kup (1997). U dresu reprezentacije Nemačke ubeležio je 16 nastupa uz jedan postignut gol, a 2002. godine sa “pancerima” je postao vicešampion sveta na Mondijalu u Japanu i Južnoj Koreji.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

VREMEPLOV: Samo četiri evropske metropole mogu da se podiče, a među njima je i Beograd (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Feb.2016, 00:55

Srpska prestonica Beograd nalazi se u odabranom društvu Madrida, Londona i Milana kao jedan od četiri grada koja su u finalu Lige šampiona ili nekada Kupa evropskih šampiona imala dva predstavnika.. . Crvena zvezda je u maju 1991. godine uspela da uradi ono što je za dlaku izmalo Partizanu 1966....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.