(VIDEO) NOVA BRUKA ZVEZDE: Katai promašio penal u 92, Radnički odneo bod iz Beograda

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) NOVA BRUKA ZVEZDE: Katai promašio penal u 92, Radnički odneo bod iz Beograda

Zvezda gubila od Nišlija od 36. minuta, od 60. imala igrača više, u 88. Jović izjednačio, a u sudijskoj nadoknadi promašila penal za pobedu

Fudbaleri Crvene zvezde i niškog Radničkog na stadionu "Rajko Mitić" igrali su 1:1 (0:1) u premijernom meču trećeg kola Superlige.

Crveno-beli su se ponovo obrukali zbog čega su "nagrađeni" žestokim zvižducima sa tribina svog stadiona, na kome je bilo oko 20.000 navijača, koji su ih tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svih 90 minuta bodrili. Posle utakmice je sa svih strana odjekivalo: "Uprava napolje"...

Nije se Zvezda obrukala zato što je Radnički osvojio bod, jer su Nišlije igrale veoma dobro i zaslužile da kući ponesu plen, već zato što do 88. minuta nije stvorila ni šansu, a od 60. minuta je imala igrača više.

Gosti su vodili od 36. minuta golom Lazara Rosića, koji je posle gužve na isteku sata igre dobio crveni karton. Međutim, u narednih 28 minuta, ako se izuzme to što je Ibanjez pogodio stativu iz slobodnog udarca, crveno-beli nisu uradili ništa. A onda su izjednačili, pošto je Luka Jović bukvalno ugurrao loptu u gol, a u 92. minut su imali penal za pobedu. Međutim, udarac Aleksandra Kataija odbranio je golman Aleksandar Jovanović i "Realu sa Nišave" doneo apsolutno zasluženi bod.

"Loše smo odigrali prvo poluvreme, Radnički je bio bolji u tom periodu i na kraju je zasluženo osvojio bod", bila je prva reakcija Zvezdinog trenera Miodraga Božovića posle utakmice izrečena za TV "Arenu sport".

Upitan kako će njegov tim protiv Voždovaca u sledećem kolu, odgovorio je:

"Moramo da igramo".

Crvena zvezda ima pet, a Radnički četiri boda posle tri utakmice. Crveno-beli su posle pobede protiv OFK Beograda (6:2) remizirali sa Metalcem u Gornjem Milanovcu (0:0) i sada sa Nišlijama, koje su poražene u Čačku od Borca (1:2), a "trojku" su zabeležili protiv "romantičara" (1:0).

SASTAVI

Startna postava #fkcz. pic.twitter.com/fH9hj6Ha8B

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Petković, Jovanović, Mbođ, Ibanjez – Kovačević – Vered (od 54. Ristić), Savićević (od 54. Grujić), Katai,  Parker (od 75. Matos) – Jović. Trener: Miodrag Božović.

RADNIČKI: A.S. Jovanović – Petrović, R. Bulatović (do 28. Rosić), Lakić-Pešić, D. Bulatović – Bogdanović – B. Đorđević, Marjanović, Đuričković – A. Jovanović (od 75. Ignjatijević) , Trifunović (od 81. V. Đorđević). Trener: Milan Rastavac.

TOK MEČA:

92. minut - Katai promašio penal! Šut Zvezdinog igrača zaustavio je golman Jovanović, a u nastavku je Petković neprecizno šutirao glavom.

90. minut - penal za Zvezdu. U kaznenom prostoru oboren je Matos.

88. minut - 1:1 - strelac Luka Jović. Nišlije su se bunile kod sudije tražeči da dosudi ofsajd.

87. minut - Sa istoka i Zapada se čuje: "Uprava napolje"! Sever i dalje peva navijačke pesme.

86. minut - Ristić je pucao iz daljine, Jovanović prosledio loptu u korner.

81. minut - I gostujući trener je obavio poslednju izmenu, Trifunovića je zamenio Vladimirom Đorđevićem.

78. minut - Ibanjez je centrirao sa leve strane, Jović je pokušao glavom, ali neprecizno.

75. minut - Izmene u obe ekipe. Božović je napravio i treću promenu, uveo je debitanta Matosa umesto Parkera, koji je "nagrađen" salvom zvižduka prilikom izlaska, a Rastavac je ukazao šansu Ignjatijeviću umesto povređenom Jovanoviću.

73. minut - Ponovo opasan šut Ibanjeza, odbranio je Jovanović. Golman Radničkog je prilikom ispucavanja lopte, sa njom u ruci, napustio šesnaesterac, pa je dosuđen indirekt za Zvezdu. Neko je kratko dodao do Argentinca, on je opalio, ali je Jovanović bio dobro postavljen.

66. minut - Stativa! Ibanjez je izveo slobodnjak i pogodio okvir gola. Ovo je trenutak kada je domaćin bio najbliži golu.

61. minut - Sada je, posle isključenja Rosića, skočila i klupa Radničkog, a jedan od članova stručnog štaba Perović je takođe isključen.

60. minut - Radnički sa igračem manje. Sudija Bojan Nikolić dao je crveni karton treneru golmana Zvezde Maksimoviću i drugi žuti Rosiću (prvi dao zbog radovanja posle gola)! Požuteo je Ibanjez zbog guranja protivnika u opštoj gužvi.

59. minut - Čarke na terenu. Strelac za sada jedinog gola Rosić se posle duela sa Jovićem požalio na povredu. On je prvo napustio teren, a onda se vratio i legao tražeći pomoć. Pritom se Rosić žestoko posvađao sa klupom Zvezde. Zbog toga su svi akteri meča ušli u klinč...

58. minut - "Ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina", već dugo se grmi sa Severa.

57. minut - Zvezda je zapretila. Posle kornera sa leve strane Grujić je "na prvoj stativi" glavom zahvatio loptu, gađao je suprotni ugao gostujućeg gola, ali zamalo neprecizno.

54. minut - Grof Božović je napravio dvostruku izmenu: ušli su Mihajlo Ristić i Marko Grujić umesto Idana Vereda i Vukana Savićevića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Na stadionu "Rajko Mitić" ima oko 20.000 gledalaca. Na "Severu" dominiraju transparenti sa porukama "Da te bodri, da te prati kao nikad ranije" i "Vetar u leđa da ti daje, kada vetra nestane", kao i prošlog vikenda u Gornjem Milanovcu. Kuriozitet je da više ljudi ima na Zapadu nego na Severu.

Kraj prvog poluvremena - Za jalovu igru (nijedan šut u okvir gola rivala) crveno-beli su na odmor ispraćeni salvom zvižduka i glasnom porukom sa Severa: "Hoćemo pobedu".

45+1. minut - Zamalo 0:2. Rajković je krajnjim naporom zaustavio pokušaj loba Trifunovića.

37. minut - Rosić je dobio žuti karton, zbog neprikladnog radovanja.

36. minut - 0:1 - strelac Lazar Rosić! Drugi korner za goste izveo je Đuričković, a rezervista Radničkog, koji je samo osam minuta ranije ušao u igru, glavom je zakucao loptu u mrežu.

35. minut - Zvezdin desni bek Petković dobio je žuti karton zbog povlačenja protivnika.

32. minut - Igra se uglavnom na sredini terena, nije bila nijedna šansa.

28. minut - Rastavac je već izvršio prvu izmenu, prinudnu, jer se Radoš Bulatović požalio na povredu. Zamenio ga je Rosić.

25. minut - Dobar šut Kataija levom nogom, ali preko gola.

23. minut - Rajković se žestoko izvikao na Mbođa, koji nije poslušao kapitenovo "Ja", već je loptu izbacio u korner. Petković i Ibanjez su morali da reaguju da ne dođe do incidenta između saigrača.

19. minut - Zvezda još nije napravila šansu, a  sada je imala najopasniji napad. Katai je izbacio Jovića, koji je poslao loptu u sredinu, paralelno sa gol-linijom, ali nikog od njegovih saigrača tu nije bilo.

14. minut - Navijači Radničkog su se oglasili, kao reakcija na to došla je sve glasnija pesma sa Severa... Inače, Delije na severnoj tribini ne prestaju da bodre crveno-bele od starta meča.

13. minut - Prvi pokušaj gostiju, tukao je Marjanović, ali nije bilo opasnosti za golmana Rajkovića.

11. minut - Posle kombinacije sa Parkerom, šurirao je Vered, ali neprecizno.

Zapadna tribina stadiona "Rajko Mitić", uživo. #fkcz #czvrni pic.twitter.com/np1ObMCblt

pic.twitter.com/2qmOJrovrO

7. minut - Ibanjez je izveo slobodan udarac sa više od 20 metara, ali je pogodio samo "živi zid", pa je domaćin dobio samo korner.

6. minut - Na tribine ulaze i navijači Radničkog.

4. minut - Zvezda je od početka krenula ofranzivo, u uvodnim minutima igra se uglavnom na gostujućoj polovini terena.

20:00 - Utakmica je počela.

19:59 - Sever je, kao i uvek, dobro popunjen.

19:57 - Utakmicu sudi Bojan Nikolić iz Kragujevca.

19:56 - Čak petorica bivših igrača Zvezde su u ekipi Radničkog: Vladimir Bogdanović, Bojan Đorđević, Miloš Trifunović i Petar Đuričković među "najboljih 11", Nikola Ignjatijević na klupi.

19:54 - Temperatura je 20 stepeni Celzijusa.

19:51 - Ulaz na ovu utakmicu je besplatan.

19:48 - Radnički je pobedio Zvezdu u martu 2013. kao domaćin 2:1, a pre i posle toga ni najzagriženiji navijači niškog kluba ne sećaju se trijumfa na crveno-belima. U poslednje dve sezone Zvezda je kod kuće pobeđivala, a u Nišu je oba puta bilo nerešeno. Crveno-beli su dobili poslednjih sedam duela u Beogradu.

19:41 - Trener crveno-belih Grof Božović u najavi meča je rekao:

"Očekuje nas mnogo važna utakmica, pogotovo posle remija u Gornjem Milanovcu. Neće biti nimalo lako jer je Radnički pokazao dobar fudbal u prva dva kola. Iskusan su tim i ne smemo da se opustimo. Bitno je da pobedimo, posebno posle raznih afera, da se oni koji nas kritikuju i izmišljaju malo smire. U svakoj ligi normalno je da postoje porazi i remiji, osim u Srbiji. Ovde kada igrate nerešeno kao da ste izgubili titulu. To je novost za mene. Problem je što smo se sakupljali kasnije, ali verujem da imamo snage da se borimo za titulu".

19:36 - Crvena zvezda i Delije su duel sa Radničkim shvatili ozbiljno o čemu svedoče i najava utakmice i poziv navijačima da u što većem broju dođu na stadion "Rajko Mitić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Jović i Parker u napadu, Zvezda - Radnički Niš

Izvor: Blic, 31.Jul.2015

Fudbaleri Crvene zvezde igraju na svom terenu protiv niškog Radničkog, a utakmicu trećeg kola Superlige sa stadiona "Rajko Mitić" možete pratiti uživo uz Blicsport...Ovo je prvi nastup srpskog viceprvaka pred svojim navijačima na domaćoj sceni i dolazi posle turbelntne pobede preokretom protiv...

Nastavak na Blic...

Očajna Zvezda izvukla bod protiv Radničkog!

Izvor: B92, 31.Jul.2015

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog odigrali su nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 3. kola Superlige Srbije...Gosti iz Niša su herojski stigli do boda s obzirom da su u poslednjih pola sata igrali sa desetoricom...U 60. minutu isključen je Rosić, igrač koji je i postigao jedini gol za Radnički u 34....

Nastavak na B92...

Pogubna poslovna politika Crvene Zvezde

Izvor: Utakmica.rs, 31.Jul.2015

Nekada je Crvena Zvezda bio tim kom odlični igrači nisu mogli da promaknu, a sada je sinonim za promašaje. Nekada su crveno-beli dres nosili Dzajić, Šekularac, Mitić, Pižon, Piksi, Savićević, Savić, Kostić.. Danas taj slavni dres nose totalni promašaji kao što su Parker,.. Detaljnije

Nastavak na Utakmica.rs...

Samo bod, uz “uprava napolje”

Izvor: Danas, 31.Jul.2015

Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone iz meča u meč potvrđuju svu istinitost stare mudrosti da uvek može gore. Kao da im nisu bili dovoljni bolna eliminacija od kazahstanskog Kairata, već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, kontroverzna pobeda protiv OFK Beograda na startu šampionata i prošlonedeljni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.