(VIDEO) 50. SUPERBOL: Denver srušio favorizovanu Karolinu, Mening ušao u istoriju!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) 50. SUPERBOL: Denver srušio favorizovanu Karolinu, Mening ušao u istoriju!

Denver Bronkosi osvojili su jubilarni 50. Superbol, pošto su u spektakularnom finalu savladali favorizovane Karolina Panterse sa 24:10.

To je treća titula za Denver u njihovom osmom nastupu na Superbolu i druga u karijeri za njihovog kvoterbeka Pejtona Meninga, dok su Pantersi u svom drugom finalu doživeli drugi poraz. Prva dva trofeja Denver je osvojio 1998 i 1999. godine.

Mening je postao prvi kvoterbek u istoriji NFL-a koji je sa dva različita kluba osvojio Superbol.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Denver je do trijumfa došao zahvaljujući sjajnoj odbrani. Uspeli su da potpuno zaustave protivničkog kvoterbeka Kema Njutona, koji je pre Superbola proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone.

Nakon prve četvrtine Bronkosi su vodili 10-0 zahvaljujući 'field goalu' Brendona Mekmanusa i tačdaunu Malika Džeksona do kog su došli nakon što je Von Miller srušio kvoterbeka Pantersa i izbio mu loptu.

Tokom druge četvrtine Njuton je imao jedini bljesak na meču, kada je kombinacijom trčanja i dodavanja doveo Karolinu do jedinog tačdauna na utakmici. Kontrolisanom igrom i čvrstom obranom Denver je lomio otpor Pantersa i konačno ga slomio na nešto više od četiri minuta prije kraja, kada je još jednom Von Miller srušio Njutona i omogućio Meningu da donese pobednički tačdaun. Uspešnim pretvaranjem za dva poena Denver je postavio konačnih 24-10.

Titulu MVP velikog finala zasluženo je dobio odbrambeni igrač Denvera Von Miler.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Divlji konji" odbranom do titule!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2016

Pobednici jubilarnog, 50. Superboula su igrači Denver Bronkosa, koji su savladali Karolina Panterse sa 24:10. Odbranom su ugušili Karolinu i osvojili trofej.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.