Uživo: Prvi meč orlova na Mundobasketu, ušli Teo i Krstić, Srbija - Egipat 28:18

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Prvi meč "orlova" na Mundobasketu, ušli Teo i Krstić, Srbija - Egipat 28:18

Košarkaška reprezentacija Srbije od 15 časova i 30 minuta igra svoju prvu utakmicu na Mundobasketu u Španiji proti selekcije Egipta, a događaje sa ovog nastupa "orlova", iz minut u minut, možete pratiti na Blicsport.rs. Prvu četvrtinu su dobili naši košarkaši sa 21:13.

Druga četvrtina u toku

Teodosić je rešio da oproba svoj šut na startu druge deonice, a njegova trojka je podigla moral "orlovima", koji su sjajnom odbranom brzo osvojili loptu, a brzonogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bjelica započeo kontranapad, uočio utrčavanje Simonovića sa desnog krila i omogućio da Srbija ode na 26:14.

Prva četvrtina: Egipćani se ispromašivali, kontre im presudile (21:13)

Srbija je u meč ušla sa startnom postavom Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević, Raduljica, a naspram njih su se našli Badr, El Gamal, Šuša, Ibrahim i Kamal.

Prvi napad "orlova" na Mundobasketu okončan je promašajem Birčevića sa polu-distance, ali se u narednom iskupio, kada je posle ofanzivnog skoka nakon Markovićevog dalekometnog promašaja, doveo Srbiju u vođstvo od 2:0. I sledeća akcija završena je u protivničkom reketu, a Raduljica je kaznio drugi uzastopni promašaj rivala koji se opredelio da meč otpočne šutevima za tri. I to toliko - da su uvodna četiri napada na to utrošili.

Pet trojki su promašili Egipćani na startu meča, ne mogavši da probiju odličnu odbranu naše reprezentacije, ali ne uspevaju to da iskoriste srpski košarkaši - Marković ima dva promašaja, a Raduljica je drugi ofanzivni skok ostvario uz pomoć faula, pa je rival dobio loptu. I dalje je 4:0,  igra se treći minut.

Kada se Egipat konačno "upisao" na semafor, i to sa dva uzastopna pogotka iz reketa, naši su počeli da podižu nivo igre u napadu, pre svega u borbi za loptu posle (iznova i iznova) promašaja, pa je prednost narasla na 8:4 posle pogotka Raduljice i slobodnih bacanja Kalinića, ali je najbolji igrač suparnika, El Gamal, ubacio trojku, primakavši svoj tim na "-1" u petom minutu.

Miroslav Raduljica je potom nastavio da dominira pod obručom Egipta, gde je iz okreta pogodio, ne i sa linije bacanja, pa je na polovini prve četvrtine rezultat bio 10:7 za Srbiju, a onda je krenula trominutna serija nalik pravom šoutajmu. Raduljica je uz tri uzastopna skoka u napadu i poentiranja uz novi faul, odveo "orlove" na 13:7, to je zatim uvećao trojkom Bogdanović, pogodivši prvi od četiri dalekometna šuta naše selekcije, pre nego što su dve kontre uspešno okončali Kalinić i, na asistenciju Markovića, Kalinić, za 20:7 u sedmom minutu i tajmaut zatečenih Egipćana.

Elsabah je trojkom prekinuo nalet "orlova" koji su postigli 12 poena u nizu, prepolovivši tako zaostatak na 20:10, nakon čega su u igru ušli i kapiten Nenad Krstić, ali i roviti Miloš Teodosić, koji je bekovski tandem činio sa još jednim rezervistiom, Jovićem. No, poena nije bilo na obe strane skoro puna dva minuta, a od naših jedini ih je do kraja prve deonice postigao Bjelica, i to sa linije penala, te se na predah otišlo sa "+8" za Srbiju, čiji su najbolji igrači bili Raduljica sa 9 poena i 4 skoka, te Marković sa 4 asistencije.

"Orlovi" su na Svetsko prvenstvo doputovali posle dosta dobrih rezultata na pripremnim utakmica osvojivši turnire u Pou i Beogradu, dok je Italija u nekoj vrsti finala slavila u Trstu. Sliku je malo pokvario poraz od Novog Zelanda, kao i povrede pojedinih reprezentativaca i izbacivanje Micova iz ekipe, ali je Srbija ipak spremna za okršaje u Španiji. Koliko? Prve naznake imaćemo već danas.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.