Vošin remi u Holandiji za oproštaj od Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 04:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vošin remi u Holandiji za oproštaj od Evrope

Fudbaleri Vojvodine odigrali su bez golova u revanš meču plej – ofa kvalifikacija za Ligu Evrope sa Alkmarom u Holandiji i zbog poraza od 3:0 u prvom susretu završili su učešće na evrosceni.

Drugih devedeset minuta u dvomeču nije bilo previše kvalitetno. Vojvodina se od starta susreta na stadionu „Afas" opredelila za strpljivu igru, a ni domaći nisu pokazivali preveliku želju da ugroze Marka Kordića koji je u nekoliko navrata odlično intervenisao, pre svega posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokušaja Frajdeja u 26.minutu.

Drugo poluvreme počelo je odličnom šansom kapitena Vojvodine Dejana Melega koji je šutirao zamalo pored gola. Kordić je odbranio šut Johansona u 59.minutu, da bi dva minuta kasnije Frajdej propustio najbolju priliku, kada je neometan sa 7 metara šutirao neprecizno.

U finišu meča viđena je igra sa mnogo grešaka, pa je nerešen rezultat i najpravedniji ishod revanš duela plej – ofa.

Sumiraju rezultate na evrosceni ove sezone, trener Vojvodine Nenad Lalatović veoma je zadovoljan zbog činjenice da je njegov tim doživeo samo jedan poraz u 8 mečeva, ali da bi možda bilo bolje da su u dvomeču sa AZ Alkmarom prvi duel igrali kao gosti.

„Videli smo da možemo ravnopravno da igramo sa njima, ali oni su zasluženo prošli u Ligu Evrope", poručio je Lalatović.

Njegov kolega Džon Van Der Brom istakao je da utakmica nije bila sjajna, ali da je njegova ekipa rutinski privela meč kraju posle 3:0 u prvom duelu.

Žreb za grupnu fazu Ligu Evrope na programu je u petak u Monaku.

Tok meča:

Utakmica je završena.

83. minut - Zbog bacanja lopte nakon što je sudija Stiler dosudio slobodan udarac za domaćina, žuti karton u ekipi Vojvodine dobio je Miloš Trifunović.

77. minut - Izvršena je treća izmena i u Vojvodini: izašao je Filip Malbašić, a ušao Miloš Trifunović.

71. minut - Izvršena je druga izmena i u Vojvodini: izašao je Novica Maksimović, a ušao Marko Vukasović.

61. minut - AZ Alkmar je imao novu dobru priliku za gol. Garsija je centrirao sa leve strane, a Frajdej ostao sam na pet-šest metara od gola Vojvodine, ali je glavom slabo zahvatio loptu, koja je otišla blizu aut linije.

60. minut - Izvršena je prva izmena u timu Vojvodine: izašao je Nikola Ašćerić, a ušao Siniša Babić.

59. minut - AZ Alkmar je imao lepu šansu za gol. Matias Johanson je šutirao neometan sa sedam-osam metara iskosa, ali je Kordić sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

58. minut - Po treći put na meču, kapiten AZ Alkmara Ron Vlar prišao je sa loptom na tridesetak metara od gola Vojvodine i snažno šutirao, ali je opet bio neprecizan.

51. minut - Dobar solo prodor Melega završio se udarcem Vošinog vezista sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

49. minut - Zbog prekršaja na sredini terena, žuti karton u ekipi Vojvodine dobio je Dušan Mićić.

Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme je završeno.

44. minut - Ponovo je Vlar šutirao, ovoga puta sa petnaestak metara, ali ponovo nije pogodio okvir gola.

40. minut - Posle centaršuta Paločevića sa desne strane, Meleg je pokušao glavom da postigne gol sa desetak metara, ali je loše zahvatio loptu, koja je otišla u gol aut.

36. minut - Na drugoj strani, revanširao mu se kapiten AZ Alkmara Ron Vlar, koji je takođe istrčao duboko u polovinu Vojvodine i šutirao sa 20 metara, a lopta je otišla svega nekoliko centimetara pored stative.

35. minut - Kontranapad Vojvodine završen je još jednim udarcem Puškarića iz velike udaljenosti i lopta je ponovo otišla daleko od gola.

28. minut - Puškarić je šutirao sa preko 30 metara, ali je lopta otišla daleko od okvira gola.

26. minut - Frajdej se izborio za loptu između Puškarića i Antića i šutirao sa desetak metara iskosa sa desne strane, ali pravo u Marka Kordića.

22. minut -Garsija se izborio za poziciju za šut na oko 20 metara od gola, ali je poslao loptu iznad prečke.

14. minut -  Posle centaršuta sa desne strane, Lukasen je glavom pokušao da postigne gol, ali je lopta otišla pored stative.

6. minut - Jahanbakš je pokušao da savlada Kordića direktno iz kornera, ali nije bio uspešan.

Utakmica je počela. Na stadionu je prisutno oko 10.000 gledalaca, među kojima su i oko 150 navijača Vojvodine.

Ekipe nastupaju u sastavima:

AZ Alkmar: Ročet – Johanson, Van Eijden, Vlar, Haps – Lukasen, Vujtens – Jahanbakš, Henriksen, Garsija – Frajdej.

Vojvodina: Kordić – Miletić, Planić, Puškarić, Antić – Mićić, Maksimović – Paločević, Meleg, Malbašić – Ašćerić.

Lalatović: Nedostajalo nam je sportske sreće

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da je AZ zasluženo prošao u grupnu fazu Lige Evropa, ali da su njegovi fudbaleri pokazali da mogu da se suprotstave.

"AZ je zasluženo otišao u grupnu fazu. Ostaje žal jer ni u jednoj utakmici nismo nadigrani. Možemo sa njima, ali nismo imali sportsku sreću. Uz dobru, disciplinovanu igru, možemo da igramo. Da smo dali bar jedan gol u Novom Sadu, mislim da bi bilo lakše", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice u Alkmaru.

Lalatović je čestitao svojim fudbalerima na igri u revanšu i ocenio da su ih koštali lako primljeni golovi u prvoj utakmici.

"Čestitao bih svojim igračima na igri. Nije lako kada kod kuće izgubite 0:3 u prvoj utakmici. Kada se sve sabere, možda je bolje da smo prvu utakmicu igrali ovde, a drugu kod nas, imali bismo veće šanse. Koštali su nas lako primljeni golovi", kazao je Lalatović.

Trener novosadskog kluba je rekao da je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala u kvalifikacijama.

"U ovih osam utakmica imali smo sasvim korektne rezultate, samo jedan poraz, uz četiri pobede i tri nerešena. Čestitam svojim igračima na svemu što su uradili u kvalifikacijama za Ligu Evropa", rekao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, teško je kada se iz srpskog prvenstva dođe u evropsko takmičenje jer se tu pokazuje razlika u kvalitetu.

"Nije lako kada se iz domaćeg prvenstva dođe na evropsku scenu. Ovo su sve sjajni igrači, koji su nas kaznili za tri naše greške i dali tri gola. Nismo bili nadigrani, a oni su davali golove iz naših grešaka", rekao je Lalatović.

Trener AZ Alkmara Džon van den Brom poželeo je Vojvodini uspeh u srpskom prvenstvu.

"Utakmica nije bila baš fantastična za gledanje. Posle 3:0 u Novom Sadu nam je bilo lakše da igramo. Jako smo zadovoljni prolaskom i nadam se dobrom žrebu. Koncentrišemo se na prvenstvo Holandije i da tu postignemo dobar rezultat. Želim mnogo uspeha Vojvodini u srpskom prvenstvu", rekao je Van den Brom.

Vojvodina je završila takmičenje u Evropi, a u nastavku sezone će se takmičiti u srpskom prvenstvu i Kupu. Sledeću utakmicu igraće u nedelju protiv Spartaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.