Udovičić ponosan na broj posetilaca na Sajmu sporta

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić ponosan na broj posetilaca na Sajmu sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je štandove sportskih Saveza na četvrtom međunarodnom Sajmu sporta i istakao da je ponosan na broj posetilaca u prva dva dana, koji je premašio ceo prošlogodišnji.

"Sa ponosom mogu da kažem da smo u prva dva dana imali više posetilaca nego za ceo prošlogodišnji Sajam – oko 50.000. Ono što je još važnije je da je veliki broj dece na jednom mestu i možda je to znak da bi ovaj sajam trebalo organizovati češće nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednom godišnje. Neophodno je osetiti sportsku atmosferu koja je ovde prisutna jer tek kada prođete sajmom i kada iskomunicirate sa Savezima, a naročito sa decom koja su na štandovima, onda znate da smo uradili pravi posao", istakao je Udovičić.

Ministar je naglasio da je Sajam sporta prava prilika za Saveze da iskomuniciraju sa građanima, sa svima koji žele da se upoznaju sa sportovima, i kako kaže Udovičić, naročito za one koji nemaju priliku da na svakodnevnom nivou promovišu svoj rad.

"Svaki od tih Saveza ima veliku bazu ljudi i dece koja se bave tim sportom i upravo su oni ti koji kreiraju sportsku atmosferu i sportski način razmišljanja koji je Srbiji preko potreban".

"Na današnji dan, sa ovakvim uspešnim Sajmom sporta, Srbija mora da bude ponosna na svoje sportiste i sport jer je ovo idealna prilika da se zahvalimo svim sportistima na onome što su uradili za našu zemlju, ali i svim građanima Republike Srbije koji su shvatili ozbiljnost bavljenja rekreacijom i sportom. To je pravi nacin razmišaljanja i vaspitanja, ali i način prenošenja poruke drugima, jer sport mora da bude broj jedan u Srbiji jer je najbolji brend i ambasador naše zemlje u svetu", zaključio je Udovičić.

Ministar je u Sava centru, u ime Ministarstva omladine i sporta, primio i nagradu "Brand Serbia" koja se dodeljuje onima koji su na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu, a sve to zbog brojnih sportskih uspeha i medalja koje su srpski sportisti osvojili u ovoj godini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.