Uče razgolitio kraljeve, Barsa demolirala Levante

Izvor: Blic, 24.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uče razgolitio "kraljeve", Barsa demolirala Levante

U poslednjoj utakmici 25. kola španske Primere fudbaleri Reala nastavili su crnu seriju rezultata, a meru "kraljevskom klubu" na Santjago Bernabeu uzeo je Hetafe. U ostalim mečevima, fudbaleri Espanjola vezali su i treći uzastopni poraz u Primeri, posle gostovanja Deportivu koji je trijumfom od 2:0 stigao do bitnih bodova za opstanak. Atletiko je posle bolne eliminacije u Kupu UEFA ubedljivo poražen i na gostovanju Osasuni.

Real Madrid je definitivno potvrdio krizu, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u poslednjem meču kola na svom terenu minimalnim rezultatom poražen od Hetafea u malom gradskom derbiju.

Real je zabeležio drugi uzastopni poraz u ligi, a kada se tome doda i poraz od Rome u okviru osmine finala Lige šampiona, jasno je da je «kraljevski klub» zapao u manju rezultatsku krizu. Igra Reala nije bila na nivou tokom meča protiv Hetafea, koji je za razliku od rivala u meč ušao dodatno motivisan posle briljantne pobede od 3:0 protiv AEK-a u Kupu UEFA. Ključni momenat utakmice desio se u 63. mniutu kada je Arjen Roben postigao gol za Real, koji je na asistenciju pomoćnika glavni sudija poništio.

Negodovanja fudbalera domaćih bila su u punom jeku, kada su gosti izveli kontru posle koje je Uče postigao gol i postavio konačan rezultat meča.

Hetafe je devetom pobedom u sezoni učvrstio mesto na sredini tabele, dok je Real posle petog ligaškog poraza svoju prednost nad Barsom istopio na tek dva boda.

Barselona je potpuno očekivano uneredila nesrećni Levante na Kamp Nou, poslavši ih nazad u Valensiju sa pet golova u mreži. Ekipa iz grada "šišmiša" držala se dobro do finiša prvog poluvremena kada je imala rezultat od 1:1, ali je onda stvari na svoje mesto vratio Leo Mesi, posle duplog pasa i pete Ćavija. U drugom poluvremenu na scenu je stupio Samjuel Eto, koji je golovima u 56, 62. i 87. minutu upisao het-trik i do kraja napunio mrežu Vladana Kujovića.

Ekipa iz La Korunje je svoj posao protiv tima Espanjola rešila za manje od pola sata igre, golovima Koloćinija i Lafte, a još brža je bila Osasuna koja je golovima u 2. i 5. minutu stekla dovoljnu prednost za tri boda protiv "jorgandžija". Za razliku od njih od ispadanja iz Kupa UEFA oporavio se Viljareal, koji je odradio odličan posao na gostovanju Bilbau i upisao pobedu i za učvršćivanje na trećoj poziciji.

Rezultati 25. kola Primere:

Atletik Bilbao - Viljareal 1:2


(Ljorente 4 - Franko 66, Kapdevila 82)

Deportivo - Espanjol 2:0

(Koloćini 18, Lafita 24)

Majorka - Betis 1:1

(Varela 56 - Edu 70)

Osasuna - Atletiko Madrid 3:1

(Sola 2, Vela 5, Font 76 - Forlan 27)

Rasing - Almerija 1:0

(Čite 62)

Mursija - Valjadolid 0:1

(Ljorente 42)

Barselona - Levante 5:1

(Hernandez 14, Mesi 44, Eto 56, 62, 87 - Riga 41p)

Real Madrid - Hetafe 0:1

(Uče 63)

Subota:


Valensija - Rekreativo 1:1

Sevilja - Saragosa 5:0

Tabela: Real 56, Barselona 54, Viljareal 46, Atletiko 41, Sevilja 39, Espanjol 39, Rasing 38, Almerija 36, Valensija 35, Hetafe 32, Valjadolid 31, Majorka 30, Osasuna 29, Bilbao 29, Saragosa 29, Betis 29, Rekreativo 29, Deporitvo 27, Mursija 23, Levante 16

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Barsa ušla u formu, poraz Reala

Izvor: B92, 24.Feb.2008

..Fudbaleri Barselone deklasirali su Levante 5:1, u meču 25. kola španske Primere, i tako se primakli vodećem Realu na samo dva boda zaostatka, pošto su Madriđani u poslednjoj utakmici kola izgubili od Hetafea 1:0 na Bernabeu. U ostalim mečevima 25. kola igranim u nedelju Osasuna je pobedila Atletiko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.