UŽIVO Treća četvrtina, devet asistencija Jovića, Bajern - Zvezda 48:45 /VIDEO/

Izvor: Blic, 12.Nov.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO Treća četvrtina, devet asistencija Jovića, Bajern - Zvezda 48:45 /VIDEO/

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Bajernu u petom kolu Evrolige, a meč (20.45) iz Minhena možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Posle prvog poluvremena rezultat je 43:38 (19:19, 24:19).

Crveno-beli imaju učinak od jedne pobede (Strazbur) i tri poraza (Himki, Real i Fenerbahče), od čega dva na gostovanjima, dok Bavarci imaju 2-2 u grupi A.

Kako bi Zvezda zadržala nadu da može do Top 16 faze, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebalo bi da trijumfuje u Minhenu, a već u narednom kolu ide u Strazbur. Upravo ove dve utakmice mogle bi da budu ključne za ova tri tima, od kojih će izvesno samo jedan u narednu fazu, jer su tamo već viđeni Real, Fener i Himki.

Posle pogotka Milera, Bajern je brzo uzvratio. Đedović je ubacio trojku, a Dion Tompson povisio na 48:40. Malo toga su crveno-beli uspevali da odbrane, a posle šest timskih promašaja, Miler je ubacio prvu trojku za Zvezdu i smanjio na 48:45 u 24. minutu.

Na početku ove deonice Štimac se našao na parketu dok je Cirbes bio na zasluženom odmoru. To je bio dobar potez, jer je naš centar vezao šest poena za 19:25. Tek posle dva minuta popustila je odbrana Zvezde pred trojkom Gavela.

Sjajno je nastavio Štimac, ali je samo on pogađao i bez promašao došao do 10. poena (24:29) za tri i po minuta. Kako nije dobio preko potrebnu pomoć saigrača, Savanović je ubacio petu timsku trojku iz devetog pokušaja, a Tejlor zakucao za vođstvo Bajerna 31:29 u 15. minutu.

What a powerful two handed dunk of @ThryceBaylor to put @fcb_basketball ahead against @kkcrvenazvezda https://t.co/njqgwAAsYC

Produžili su Pešićevi puleni seriju na 10:0 i došli do najveće prednosti (34:29). Kada je stao Štimac, stala je i Zvezda u drugoj četvrtini, ostali su bez konkretnog učinka na terenu. Posle polovičnog učinka sa penala zamenio ga je Cirbes, Rebić i Lazić nisu uspevali da organizuju napad, a Renfro je silno zakucao za 36:30.

Nisu crveno-beli imali ni sreće, jer je Cirbesu ispala lopta prilikom polaganja. Odbrana nije bila na nivou, pošto je Bajern došao do tri akcije u jednom napadu. Na to se nadovezala i povreda prepone Lazića, a Jović je uspeo da položi za 40:34 u finišu poluvremena.

#audidome heute ein Hexenkessel @fcb_basketball vs #Belgrad pic.twitter.com/ouu7o93x18

Pogocima Milera i Štimca gosti su do odlaska na pauzu održali korak - 43:38. Štimac je sa 13 poena predvodio Zvezdu, Cirbes je imao 10, Miler sedam, a Jović je imao devet asistencija uz dva koša. Najbolji u Bajernu bio je Savanović sa 10 poena, sa dva manje pratio ga je Brajant.

Startna petorka Zvezde je Jović, Lazić, Tompson, Miler, Cirbes. Kvinsi je na startu ukrao loptu Renfrou, a prvi napad gostiju završen je promašajem Jovića. Ipak, lopta je opet bila za crveno-bele i Miler se pobrinuo za 0:2.

Upravo je američki krilni centar bio u glavnoj ulozi u uvodnim trenucima. Sjajno je izblokirao i našeg Duška Savanovića, ali je i promašio trojku. Dosta su nesigurni bili i jedni i drugi u napadu, da bi Lazić odlično proigrao Cirbesa za 2:4.

Isti tandem je sjajnom akcijom povisio na plus pet, a Cirbes je bio nerešiva enigma za Bavarce. Skakao je, delio rampe Đedoviću i zakucao posle trojke Savanovića za 5:9 u petom minutu.

Ni tajm-aut Pešića nije pomogao domaćem timu, jer su šou imali Cirbes i Miler. Nemac je na dodavanje Jovića došao do osmog poena (4/4 za dva), Amerikanac je imao još jednu blokadu i Zvezda je serijom 0:6 otišla na 5:13. Posle minijature Lazića (ukradena lopta i polaganje) bilo je 8:17, ali se Bajern vratio pogotkom Savanovića i trojkom Riversa.

Tražio je Radonjić tajm-aut kako bi presekao nalet rivala, uveo Rebića, Gudurića i Simonovića, ali je Bajern produžio seriju na 11:0 za preokret (19:17) u poslednjem minutu prve četvrtine. Gudurić je vezao dve greške (faul u napadu i loše čuvanje Đedovića), a Cirbes je pred odlazak na predah izjednačio na 19:19.

Zvezdin pad je počeo slično kao protiv Himkija. I u Moskvi je bilo 10:17 za crveno-bele, kao i Minhenu, a Bajern je dvominutom serijom napravio preokret.

Noch 25 Minuten! #packmas #FCBB_live #BAYCZT pic.twitter.com/letO70IKEd

Srpski i regionalni prvak pojačao se povratnikom Markusom Vilijamsom koji tek od 1. decembra stiče pravo igranja, po isteku suspenzije zbog konzumiranja marihuane. Takođe, i dalje su van stroja povređeni Luka Mitrović i Nemanja Dangubić, kojima se pred okršaj sa Bajernom pridružio i Gal Mekel.

Igrači oba tima su na zagrevanje izašli 25 minuta pre meča, a uoči početka srdačno su se pozdravili Vladimir Štimac i Vasa Micić. Snažni centar crveno-belih je prošle sezone bio član nemačkog tima. Kako je izgledalo predstavljanje i pozdravljanje igrača dva tima možete videti klikom - OVDE.

Wiedersehen beim Warmup zw. @stimac15 und Vasilije #Micic. #FCBB_live #BAYCZT pic.twitter.com/zPlEkc3Rrt
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UŽIVO Treća četvrtina, devet asistencija Jovića, Bajern - Zvezda 50:48 /VIDEO/

Izvor: Blic, 12.Nov.2015

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Bajernu u petom kolu Evrolige, a meč (20.45) iz Minhena možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Posle prvog poluvremena rezultat je 43:38 (19:19, 24:19)...Crveno-beli imaju učinak od jedne pobede (Strazbur) i tri poraza (Himki, Real i Fenerbahče), od čega dva na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.