UŽIVO: Crvena zvezda - Kairat 0:2, Beograđani u nokdaunu, Rajković sprečava sramotu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Crvena zvezda - Kairat 0:2, Beograđani u nokdaunu, Rajković sprečava sramotu (VIDEO)

Pratite tekstualni prenos utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope

KRAJ - Neslavna premijera Crvene zvezde u prvoj utakmici na međunarodnoj sceni posle jednogodišnjeg izgnanstva. Crveno-beli su poraženi 0:2 i za sedam dana imaće više nego težak zadatak u revanšu u Kazahsstanu.

90. minut - Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

85. minut - Izmena u Kairatu. Umesto Kuata, na terenu je Kukejuev.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 83. minut - Probao je Vukan Savićević sa velike distance. Očajnički pokušaj,

80. minut -  Isael van igre. Aslan Darabejev je na terenu. Deluje kao da se Zvezda predala.

76. minut - I opet Predrag Rajković! Sam je pred 20-godišnjim golmanom bio Isael, ali je Rajković pročitao njegovu nameru. Bez obzira na rezultat Rajković je najbolji igrač utakmice.

73. minut - Da nije bilo Predraga Rajkovića možda bi Crvena zvezda pretrpela pravi debakl. Sada paradom skida šut Seržinja. Zvaničan podatak - 25.211 navijača na tribinama.

71. minut - Parker veoma agilan, iznudio je sada skraćeni korner, posle centaršuta Kataija probao je Rendulić. Ništa od toga.

69. minut - Odličan je Katai. Sada sjajna lopta ka Parkeru, ali umesto da podigne loptu šutira na ovoj utakmici krilo Zvezde po zemlji. Vladimir Plotnikov uz pomoć saigrača zaustavlja taj udarac.

67. minut - Slalom Aleksandra Kataija, ali zatvorili su ga čuvari uz korner liniju, pa je lopta mogla samo do stative i potom gol auta. Splasnula je ona inicijalna energija u crveno-belom timu. Kako i ne bi?

63. minut - GOOOOOOL!!!

Ermek Kuantajev je strelac. Sjajna akcija gostiju i asistencija Isaela. Rajković ipak nije čudotvorac. Zvezda je u nokdaunu, a prolaz u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope sada u domenu teorije. Kairat na stadionu "Rajko Mitić" vodi sa 2:0.



63. minut - Izmena u timu Kairata. Prva. Bauržan Islamhan izlazi iz igre, na terenu je Brazilac Seržinjo.

62. minut - Žuti karton za Kataija koji je želeo da spreči kontru Kairata.

60. minut - Menja Božović. Orlandić je ustupio mesto nižem, ali bržem i spretnijem Luki Joviću.

57. minut - Kakva sada šansa za Kairat i kakva reakcija sjajnog Rajkovića! Pogodila je lopta u leđa neopreznog Vukašina Jovanovića, Bauržan Islamhan je bio oči u oči sa golmanom Zvezde, ali je najbolji mladi golman na planeti pokazao ko je. Već u narednom napadu paradom je skinuo i šut Sita Rijere. Maestralan je Rajković!

56. minut - Odlično su sada kombinovali prvotimci Kairata, ali je Predrag Rajković sjajno intervenisao u poslednjem trenutku i otklonio opasnost.

52. minut - Potpuna ofanziva Zvezde u uvodnim minutima drugog poluvremena. Ubacivanja sa bokova bi ipak morala da budu bolja.

48. minut - Džošua Parker je sjajno skočio, ali nije pogodio u metu. Petar Orlandić je tražio penal, ali Bartovski samo odmauje rukom. U nastavku akcije Parker još jednom šutira sa 20 metara iz poluvoleja, ali daleko od gola. Zvezda je ipak krenula veoma agresivno u nastavku.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

S obzirom na to da su od samog početka igrali sa desetoricom igrača ovima koji su ostali na terenu nema se šta zameriti. Savo Pavićević je saigračima pucao u noge onim nesmotrenim startom za crveni karton u drugom minutu. Sudija Bartoš Frankovski iz Poljske ispalio je drugi hitac kada je u 45. minutu priznao neregularan gol Žerara Goua.

KRAJ POLUVREMENA!

45. minut - GOOOOOOOL!!!

Nije izdržala Zvezda. Sa leve strane centaršut, pa povratna lopta, Gou se izborio za prostor pored statičnog Jovanovića i atraktivnim makazicama sa pet metara zakucao loptu iza leđa nemoćnog Rajkovića. Ostaje otvoreno pitanje da li je napadač Kairata bio u ofsajd poziciji. Snimak će to pokazati.

Pogledajte...



39. minut - Daleko od gola šutira Aleksandar Katai, ali igra zaista dobro. Nanizao je dvojicu čuvara kao u parkiću. Generalno, Zvezda izgleda kao bolji tim. Ili bi bar tako izgledala da nije bilo onog isključenja Pavićevića. Ovako se lopta teško iznosi na protivničku polovinu terena. Još teže se stiže do šanse. Žuti karton sada za Kairatovog Islambeka Kuata.

37. minut - Žuti karton za Žarka Markovića iz Kairata. Vukašin Jovanović se požalio na povredu. Videćemo koliko će moći.

32. minut - Mora se crveno-belima odati priznanje. Ginu na terenu. Samo da izdrže u ovakvom tempu svih 90 minuta. Inače, na tribinama je zvanično 28.000 ljudi.

30. minut - Uglavnom pokušava Zvezda preko desne strane na kojoj je Vered vrlo aktivan. Sa mesta zadnjeg veznog sada se napadu pridodaje Vukan Savićević. Aleksandar Katai je pokušao sa nekih 20 metara, ali je izblokiran.

25. minut - Nema sada Zvezda izbora no da prepusti loptu protivniku. Nekoliko puta je ofanzivni deo tima zapretio rivalu, ali je u završnici uvek gubio snagu. Ne čudi s obzirom na to da je brojčano inferioran.

20. minut - Brzonogi Gou zadaje velike muke poslednjoj liniji Zvezde. Uvek pravi višak.

16. minut - Igra živaca. Prvo nekoliko dobrih pasova Crvene zvezde i umalo prva šansa pred golom gostiju, a potom brza kontra kroz razuđenu odbranu domaćeg tima. Sito Rijera je lako izbacio Vukašina Jovanovića, ali se srećom izmangupirao i probao spoljnim delom kopačke. Pored gola. Vidljivo je da crveno-beli i dalje imaju želju da ugroze protivnika. Problem je samo što tako ostavljaju mnogo brisanog prostora za kontre brzog tima Kairata.

13. minut - Uspeva Zvezda nekako da loptu odalji od svog kaznenog prostora, Kairat sada mirno čeka šansu. Miodrag Božović vidno nervozan kraj aut linije.

8. minut - Odmah pokušavaju Kazahstanci da iskoriste igrača više. Pred Predragom Rajkovićem sam je bio Gou, ali srećom nije bio precizan. Moraće Rajković da zablista ako Zvezda večeras misli do dobrog rezultata.

3. minut - Krvavog nosa zbog lakta protivničkog napadača Savo Pavićević napušta teren. Grof Božović u igru uvodi Vukašina Jovanovića, člana šampionske generacioje sa Novog Zelanda, van terena je kao žrtva morao Aleksandar Kovačević. Težak, pakleno težak posao sada pred crveno-belima.

2. minut - Kakav tragičan početak utakmice, Naizgled bezopasna dubiska loptu ka Žeraru Gouu, ali Savo Pavićević je zaspao i potom nesmotreno sa leđa kao poslednji igrač odbrane povukao napadača iz Obale Slonovače za dres. Po pravilima fudbalske igre sudija Bartoš Frankovski mu je pokazao crveni karton, mada je možda mogao da mu ovaj put progleda kroz prste imajući u vidu da je tek drugi minut utakmice.

POČELO JE!!!

CRVENA ZVEZDA - KAIRAT 0:0

Stadion: Rajko Mitić, Beograd;

Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska);

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković – Kovačević (od 3’ Jovanović), Savićević – Vered, Katai (od 77' Ristić), Parker – Orlandić (od 60’ Luka Jović);

Klupa: Kahriman, Petković, Ristić, Grujić, Gavrić, Jović, Jovanović.

Kairat (4-3-3): Plotnikov – Kuantajev, Bruno Soareš, Marković, Lunin – Gurman, Islamhan (od 63’ Seržinjo), Kuat (od 85' Kukejuev) – Isael (od 80’ Darabejev), Sito Rijera, Gou;

Klupa: Tačuk, Rudoselskij, Kukejev, Darabejev, Li, Seržinjo, Nurmugamet.

Crveni karton: Savo Pavićević

20.39 - Oko 30.000 ljudi na tribinama stadiona "Rajko Mitić". Uželele su se Delije Evrope. Samo još da im ekipa na pravi način uzvrati na poverenju.

20.32 - Biće zanimljivo videti kako je Zvezda pazarila u dosadašnjem toku letnjeg prelaznog roka. Dok smo sa kvalitetima Zorana Rendulića prilično upoznati Idan Vered je velika nepoznanica.

20.16 - Na klupi Kairata Tačuk, Rudoselskij, Kukejev, Darabajev, Li, Seržinjo i Nurmugamet. Ali sumnjamo da ta imena puno znače prosečnom fudbalskom fanatiku u Srbije. Mnogo više nas zanimaju rezerve Crvene zvezde, a među njima su – Damir Kahriman, Marko Petković, Mihailo Ristić, Marko Grujić, Nenad Gavrić, Luka Jović i Vukašin Jovanović. Saše Stojanovića dakle nema u protokolu.

20.10 - Trenutno na stadionu negde oko 10.000 ljudi, ali velike su gužve na ulazu. Očekuje se negde oko 25.000 navijača Crvene zvezde.

20.02 - Navijamo za Crvenu zvezdu, ali i za Čukarički i Vojvodinu, koji gostuju o Domžalama, odnosno u Budimpešti. Na stranicama portala MOZZART Sport pratite i tekstualne prenose utakmica Domžale - Čukarički i MTK - Vojvodina.

19.58 – Znamo i sastav gostiju iz Kazahstana, koji na teren izlazi hrabro u formaciji 4-3-3. Poimence to izgleda ovako... Plotnikov – Kuantajev, Bruno Soareš, Marković, Lunin – Gurman, Islamhan, Kuat – Isael, Sito Rijera, Gou.

19.53 - Objavljene su startne postave! Trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović odlučio je da od prvog minuta ukaže poverenje Vukanu Savićeviću. Saša Stojanović moraće da sačeka. U samom špicu je Petar Orlandić. Tako piše na sajtu Uefe. Novinarima na stadionu protokoli još nisu podeljeni.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković – Kovačević, Savićević – Vered, Katai, Parker - Orlandić

19.43 - Vremena su se nažalost promenila, pa Kairat sada predstavlja ozbiljnu pretnju. Ipak, na Topčiderskom brdu Zvezda je veliki favorit, pa je u MOZZART kladionicama kvota na keca 1,50, iks vredi 3,70, a dvojka čak 5,80.

19.37 - Podsetimo, Crvenoj zvezdi ovo će biti 52. učešće na evropskim takmičenjima. Ispred beogradskog velikana samo su istinski giganti poput Reala, Barselone, Anderlehta, Benfike, Sportinga i Porta. Iza su i klubovi kakvi su Ajaks, Glazgov Rendžers, Juventus, Seltik, Inter, Olimpijakos...

Vreme je! Posle godinu dana odsustva zbog suspenzije Evropske fudbalske federacije Crvena zvezda se vraća tamo gde joj je mesto. U Evropu! Ovosezonske kvalifikacije za Ligu Evrope počinju susretom sa Kairatom iz Kazahstana, zemlje koja poslednjih godina na međunarodnoj sceni beleži bolje rezultate nego srpski predstavnici. Ali neće gostima biti lako kad istrče na teren stadiona "Rajko Mitić", a sa tribina zagrmi.

Komentarišite sa nama zbivanja iz Ljutice Bogdana!

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KVALIFIKACIJE ZA LE: Grofova iznenađenja u sastavu!

Izvor: HotSport.rs, 02.Jul.2015

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 20:45 dočekuju ekipu Kairata u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. . . Trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović odlučio je da od prvog minuta ukaže poverenje Vukanu Savićeviću, dok je na klupi ostao Saša Stojanović. . U sastavu su i novajlije Rendulić...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.