U18: Srbija sanja medalju!

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U18: Srbija sanja medalju!

Juniorska reprezentacija Srbije, u pitanju je generacija U18, nije imala priliku da ovog leta igra na šampionatu Evrope. Zbog vanrednog stanja u Turskoj, šampionat je otkazan. Momci koji sanjaju zlatnu medalju, ostali su u tom trenutku bez prilike da se bore za tron iako su na nezvaničnom prvenstvu sveta (turnir Albert Švarcer osvojili srebro).

FIBA je posle dugo razmišljanja donela odluku da se šampionat za generaciju U18 ipak odigra. Šampionat počinje 16. decembra u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Samsun u Turskoj.

Podsećanja radi selektor generacije U18 je Milan Gurović, nekada sjajan igrač a sada trener koji sigurnim koracima krči put ka uspehu. Nekoliko godina je radio u Železniku, napravio je sjajnu generaciju u kojoj su lideri bili Gudurić, Dobrić, Simanić, Lazarević... Sada je prvi trener Vršca koji nastoji da se vrati na staze uspeha.

Sistem takmičenja će zbog klupskih obaveza biti izmenjen. Četiri selekcije, četiri grupe.  Dve proplasirane selekcije idu dalje i odmah sledi četvrtfinale. Ono što sigurno raduje Gurovića je činjenica da će na šampionat Starog kontinenta ići u najjačem sastavu. Simanić se oporavio igra za Zvezdu, oporavio se i Aleksandar Aranitović. Gurović je najavio da će pozvati i mladog Balšu Koprivicu iz SAD.

Pripreme će se organizovati u Vršcu. Podsećanja radi Srbija je u grupi sa Francuskom, Slovenijom i Rusijom i ukrša sa grupom u kojoj su Letonija, Litvanija, Bosna i Hercegovina, Izrael.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.