Tur: Geškeu etapa, Frum drži sve pod kontrolom

Izvor: B92, 22.Jul.2015, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tur: Geškeu etapa, Frum drži sve pod kontrolom

Biciklista Džajant-Alpesina Simon Geške trijumfovao je na 17. etapi trke Tur d’Frans od Dinj le Bena do Pra Lupa u dužini od 161 kilometra.

Ta etapa je označila ulazak Tura u Alpe, u kojima će ostati do nedelje i ceremonijalne etape do Jelisejskih polja u Parizu.

Nemački biciklista je do trijumfa došao posle bega i solo vožnje do cilja, posle dramatičnog dana, tokom kojeg se Tidžej Van Garderen povukao, Alberto Kontador imao udes, a Kris Frum zadržao žutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << majicu.

Geške je na 53 kilometra do cilja uspeo da se odvoji od vodeće grupe koju je činilo 25 vozača i pred poslednji uspon je uspeo da se odbrani od napada Endrua Talanskog iz Kanondejl-Garmina.

Talanski je kroz cilj prošao sa 32 sekunde zaostatka, dok je trećeplasirani bio biciklista Etiks-Kvikstepa Rigoberto Uran. Francuz Tibo Pino je morao da se zadovolji četvrtim mestom posle pada u ukosnici opasnog spusta sa Kol d’Aloa, iako su ga mnogi videli na podijumu.

Van Garderen se povukao sa Tura na polovini etape vožene u sredu zbog bolesti i jakih glavobolja. Pred poslednjih pet etapa na ovogodišnjem izdanju najprestižnije trke na svetu, Amerikanac je držao treće mesto u generalnom plasmanu.

Pored njegovog odustajanja, borbu za podijum na kraju Tura začinio je i Kontadorov pad, takođe na spustu sa Kol d’Alosa, zbog čega je morao da zameni bicikl sa Peterom Saganom pred poslednjih 15 kilometara i izgubio još dva minuta u odnosu na konkurence za žutu majicu.

Frum je u sredu trpeo veliki broj napada od branioca titule Vinčenca Nibalija i dvojca Movistara Naira Kintane, ali je zadržao svoju prednos. Britanac i dalje ima tri minuta i deset sekundi prednosti u odnosu na Kintanu, a peloton je u cilju imao više od sedam minuta zaostatka u odnosu na Geškea.

Na Turu se u četvrtak vozi 186,5 kilometara duga etapa od Gapa do Sen Žan de Morijena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Geške pobednik 18. etape

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2015

Nemački biciklista, vozač Džajnt-Alpecin tima, Zimon Geške pobednik je današnje 17. etape Trke kroz Francusku, dok je Britanac, biciklista Skaja, Kristofer Frum zadržao žutu majicu namenjenu najboljem u generalnom plasmanu...Geške je do prve etapne pobede na Turu u karijeri došao posle četiri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.