Tunis se žalio zbog pretnji isključenjem sa Kupa Afrike

Izvor: Blic, 19.Feb.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis se žalio zbog pretnji isključenjem sa Kupa Afrike

Fudbalska federacija Tunisa žalila se Sudu za arbitrazu u sportu u Lozani zbog pretnji Afričke fudbalske konfederacije da će ga isključiti sa Kupa Afrike 2017.

Tunisu je bilo naloženo da se izvini CAF-u do 31. marta zbog optužbi za korupciju na ovogodišnjem Kupu Afrike u Ekvatorijalnoj Gvineji.

CAF je ranije saopštio da će izbaciti Tunis sa sledećeg takmičenja, ukoliko se njegovi zvaničnici ne budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvinili za insinuacije da je bilo korupcije.

Tunis je optužio CAF za korupciju posle poraza u cetvrtfinalu od 2:1 protiv Ekvatorijalne Gvineje, kada su njihovi ljutiti igrači bukvalno jurili sudiju po terenu, zbog čega su kažnjeni i novčano sa 50.000 dolara.

Inače, sudija koji je Ekvatorijalnoj Gvineji dosudio kontroverzan penal u njihovoj pobedi protiv Tunisa, suspendovan je na šest meseci.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tunis se žali Sudu u Lozani

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 01:08

Fudbalski savez Tunisa žalio se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani protiv moguće zabrane učešća reprezentacije na Kupu afričkih nacija 2017. godine...Afrička fudbalska konfederacija (CAF) kaznila je Tunis sa 50.000 dolara i suspendovala predsednika Saveza Vejdija Džarija jer je odbio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.