Trijumf Kinga u Vengenu

Izvor: B92, 18.Jan.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Kinga u Vengenu

Švajcarski skijaš Patrik King pobedio je na jednoj od najlegendarnijih trka u Svetskom kupu - spustu pred svojim navijačima u Vengenu.

King je trijumfovao u vremenu od 1:32.66 minuta na skraćenoj stazi, pošto je start pomeren naniže zbog magle u švajcarskom ski centru.

Drugo mesto, sa šest stotinki zaostatka, zauzeo je Austrijanac Hanes Rajhelt, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Aksel Lund Svindal iz Norveške, koji je bio još stotinku dalje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

King je na taj način došao do druge pobede u karijeri, prve u spustu, a jedinu prethodnu ostvario je ove sezone u superveleslalomu u Biver Kriku.

King je četvrti Švajcarac koji je trijumfovao u Vengenu u poslednjih šest godina, pošto je prethodno to pošlo za rukom Didijeu Defagu 2009. godine, Karlu Janki 2010. i Beatu Fojcu 2012. godine.

Iza najbolje trojice našao se Maks Franc iz Austrije, a sledili su ga Amerikanac Bodi Miler, sunarodnik Matijas Majer i Peter Fil iz Italije. Prvu desetoricu kompletirali su Austrijanac Romed Bauman, Žoan Klari iz Francuske, i Fojc i Defago, koji su podelili desetu poziciju.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa Svindal ima 82 boda više od branioca titule Marsela Hiršera. U poretku spusta, Norvežanin na čelu ima 360 bodova, a slede ga Rajhelt sa 260 i King sa 221.

Takmičenje u Vengenu se nastavlja u nedelju, kada je na program slalom, dok se sledeće nedelje skijaši sele u legendarni Kicbil.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trijumf Kinga u Vengenu

Izvor: B92, 18.Jan.2014

Švajcarski skijaš Patrik King pobedio je na jednoj od najlegendarnijih trka u Svetskom kupu - spustu pred svojim navijačima u Vengenu...King je trijumfovao u vremenu od 1:32.66 minuta na skraćenoj stazi, pošto je start pomeren naniže zbog magle u švajcarskom ski centru...Drugo mesto, sa šest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.