Treći Tango grad od 25. do 28. avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći "Tango grad" od 25. do 28. avgusta

Treći međunarodni festival "Novi Sad - Tango grad" biće održan od 25. do 28. avgusta, najavili su danas organizatori.

Program će obuhvatiti naučna predavanja u Galeriji Matice srpske, koncert u Sinagogi, ples na obali Dunava, terasi Petrovaradinske tvrđave i u dvorani "Eđšeg".

Biće to prilika da u tango muzici i plesu uživaju kako plesači iz zemlje i inostranstva tako i svi Novosađani.

Svi zainteresovani imaće priliku da nauče argentinski tango >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od Selve Mastroti i Marsela Ramera, koji prvi put dolaze u istočnu Evropu.

Festival "Novi Sad - Tango grad" organizuje udruženje "Todo Tango" uz podršku Ambasade Argentine u Beogradu, Uprave za kulturu grada Novog Sada i Turističke organizacije Novog Sada.

Partneri festivala su Galerija Matice srpske i Kulturni centar Novog Sada.

Festival je sastavni deo programa "Novi Sad 2021" kojim se grad Novi Sad kandiduje za titulu evropske prestonice kulture 2021. godine, stoji u saopštenju.

"Todo Tango" je osnovan 2007. godine i isključivo neguje tradicionalni argentinski tango.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tenis glavom za vikend na Štrandu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016

Jubilarni, 30. po redu, turnir u tenisu glavom, ili u "glavometu" kako se još naziva, održaće se od petka, 25. avgusta do nedelje, 28. avgusta na pesku novosadske plaže Štrand, najavili su danas organizatori...Od pre 19 godina ovaj turnir je memorijalni, u znak sećanja na tragično nastradalog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.