Terapija baš deluje, Dungin Brazil melje rivale: Čileanci tukli Nejmara, Firmino ih bacio na kolena (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Mar.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terapija baš deluje, Dungin Brazil melje rivale: Čileanci tukli Nejmara, Firmino ih bacio na kolena (VIDEO)

Osma pobeda u osam mečeva od kada je novi selektor preuzeo ekipu posle katastrofe na Mundijalu. Čileancima nije uspelo da se osvete

Brazilska fudbalska tragedija na prethodnom Mundijalu nikada neće biti zaboravljena, ali terapija oporavka ide u najboljem mogućem smeru. Od dolaska Karlosa Dunge po drugi put na selektorsku klupu, Selesao deluje kao kaznena ekspedicija i niže pobedu za pobedom. Danas su Brazilci udarili novu recku za nastavak perfektnog niza od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dunginog dolaska. Posle Francuske koja je stradala nedavno, sada je žrtva bio Čile.

U prijatelsjkom duelu odigranom na Arsenalovom stadionu u Londonu, Brazilci su savladali  Čileance minimalcem zahvaljujući golu Roberta Firmina koji je ušao sa klupe i na najbolji moguči način opravdao poverenje selektora. Brazil kod Dunge ima osam pobeda u osam mečeva sa neverovatnom gol razlikom 18:2!

Maštali su Člieanci o osveti za onaj bolan letošnji poraz na penale u osmini finala, ali su morali pognutih glava da napuste teren. Iako je reč o prijateljskom meču, to se ne nije moglo zaključiti po dešavanjima na terenu gde je sve prštalo od borbe temperamentnih Južnoamerikanaca.

Dunga je počeo u formaciji 4-4-2 sa Nejmarom i Luizom Adrijanom u špicu i Sao Paulovim vezistom Souzom kao iznenađenjem u veznom redu. Čileanci su istrčali u standardnih 3-5-2 sa Medelom, Vidalom i Sančezom kao kičmom tima. Od samog starta, Čileanci su žestokim startovima nad Nejmarom pokazali da ovaj duel uopšte ne shvataju prijateljski.

Osveta za Mundijal: Medel divljački zgazio Nejmara (VIDEO)

Ipak, osim po borbenosti nisu uspevali ozbiljnije da priprete petostrukom prvaku sveta koji je bio bolji taman za taj jedan gol. Odluka je pala u 72. minutu kada je Danilo prelepim pasom pronašao Roberta Firmina, a zvezda Hofenhajma je u stilu pravog Brazilca predriblao golmana Brava i zatresao mrežu za pobedu Dunginog tima.



Firminu je ovo bio drugi pogodak u četiri meča za nacionalni tim. Momak za kojeg će se narednog leta otimati najbogatiji evropski klubovi je danas igrao na poziciji špica što mu nije prirodno mesto u timu, ali se odlično snašao i pokazuje da je jedan od najjačih aduta rekonstruisane selekcije Brazila.

BRAZIL - ČILE 1:0 (0:0)

/Firmino 72/


BRAZIL (4-4-2): Džeferson - Danilo, Tijago Silva,  Miranda, Marselo (od 76. Filipe Luis) - Fernandinjo, Souza (od 60. Elijas), Koutinjo (od 60. Robinjo), Daglas Kosta (od 62. Vilijan) - Nejmar, Luiz Adrijano (od 60. Firmino)

ČILE (3-5-2): Bravo - Medel, Hara, Albornoz - Isla, Aranguiz, Miljar (od 75. Matijas Fernandez), Vidal (od 80. Vargas), Mena (od 82. Mark Gonzales) - Ernandez, Sančez

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.