Ter Štegen oborio rekord La Lige

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2016, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ter Štegen oborio rekord La Lige

Golman Barselone Mark Andre Ter Štegen oborio je 10 godina star rekord elitne španske lige po broju pasova od strane golmana na meču. On je to učinio na meču u Bilbauu, koji je šampion Španije dobio 1:0 golom Ivana Rakitića.

Nemački golman je izveo na tom meču čak 46 uspešnih pasova i to iz 54 pokušaja. Dakle 85% uspešnosti, na čemu bi mogli da mu pozavide mnogi elitni vezni igrači.

- Nikada nije lako igrati loptom kada nemaš nikoga pozadi, ali ispalo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je dobro. Srećni smo zbog pobede, a ja osećam da mi se diglo samopuzdanje posle povratka od povrede kolena - zadovoljan je bio nekadašnji čuvar mreže Borusije iz Menhengladbaha.

Ter Štegen je u Barselonu došao 2014. i od tada je delio minutažu sa Klaudijem Bravom. Čileanac je branio u šampionatu, a Nemac u Kupu Kralja i Ligi šampiona. Sa Kataloncima je dva puta slavio u kup takmičenju a titulu šampiona Evrope osvojio je prošle godine.

Zanimljivo je da je Klaudio Bravo, sa kojim je Ter Štegen delio minutažu, otišao u Mančester Siti na zahtev menadžera Građana Pepa Gvardiole, pošto je hteo golmana koji se ne libi da igra u polju. Izgleda da se odlučio za pogrešnog čuvara mreže. Ipak, Ter Štegen neće biti jedina "jedinica" u Barseloni, pošto je u katalonski klub došao nekadašnji golman Ajaksa Jasper Silesen

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.