Takvu ligu niste videli! Četiri kola pre kraja svih 16 timova juri titulu!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takvu ligu niste videli! Četiri kola pre kraja svih 16 timova juri titulu!

Neverovatna situacija u kojoj lider na tabeli ima manje postignutih golova od fenjeraša, a šampionski pehar može da se osvoji i sa negativnom gol razlikom

Ispratili smo ove sezone rasplet u mnogim ligama, videli smo ludnicu u engleskom Čempionšipu gde se osam klubova borilo za prva tri mesta (sedam se i dalje bore), ali slika koja nam dolazi iz Alžira je za nevericu.

U elitnom rangu alžirskog fudbala igra 16 klubova i svih 16 je u igri za osvajanje titule. Četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola pre kraja!

Pogled na tabelu najbolje govori o drami koja se očekuje u poslednje četiri prvenstvene runde alžirskog prvenstva. Lider Setif ima samo četiri boda više od sedmoplasiranog Beluizdada, a samo 11 više od fenjeraša Husein Deja?!

Imali smo pre nekoliko godina donekle sličnu situaciju u Nigeriji, ali tamo je pre svega u pitanju bila korupcija i nemogućnost da ekipe osvoje neki bod na gostujućim terenima. U Alžiru nije takva situacija, iako korpupcija i neregularnosti nagrizaju i tamošnji fudbal. Prvoplasirani Setif ima pet poraza u gostima, a fenjeraš Husein Dej samo jedan više.

Teoretski je moguće da Husein Dej u naredna četiri kola osvoji titulu, ako pobedi sve utakmice do kraja i ako se poklope rezultati sa ostalih terena. Posebna zanimljivost je da je poslednjeplasirani tim na tabeli primio manje golova od lidera?! A, neće biti nikakvo čudo ako ekipa sa negativnom gol razlikom osvoji šampionsku krunu. Alžir je definitivno zemlja sa najluđim šampionatom u svetu, ali koliko god vam čudno zvučalo bilo je i luđih završnica prvenstava.

U sezoni 1983/84, lider Murešul Deva je u trećoj ligi Rumunije završio sa samo 10 bodova prednosti u odnosu na fenjeraša Minerul Aninoasu na 16. poziciji. Takođe, u sezoni 1965/66 u prvenstvu Maroka, šampion Vidad je na kraju osvojio titulu sa 57 bodova, dok je poslednjeplasirani Magreba na 16. poziciji sakupio 49 poena.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.