Superkup Španije u Kini

Izvor: RTS, 01.Jun.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superkup Španije u Kini

Fudbalski savez Španije nije mogao da kaže "ne" ponudi od 40 miliona dolara, tako da će se u narednom periodu španski prvak i pobednik Kupa Kralja, u susretu koji tradicionalno otvara sezonu, sastajati u Kini.

Vest koja se pojavila pre nekoliko dana, u petak je dobila i svoju zvaničnu potvrdu. Utakmica španskog Superkupa pd sčedeće sezoe igraće se na tlu Kine.

Tačnije, prema ugovoru koji su potpisali Fudbalski savez Španije i kompanija United >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vansen International Sport, koja će i organizovati utakmice, pet od sedam izdanja Superkupa igraće se u Kini. Sa ovom praksom počeće se, dakle, 2013. godine.

Španski Savez biće bogatiji za oko 40 miliona dolara, što je oko pet miliona više nego što je dobio Fudbalski savez Italije. Kao što je poznato, i italijanski Superkup se poslednjih godina igrao u Kini, odnosno u Pekingu.

Postojala je ideja da se već ovogodišnji španski Superkup igra u Kini, ali daleko putovanje na koje bi morali prvak Real Madrid i pobednik Kupa Kralja Barselona izazvalo bi probleme sa već postojećim kalendarom.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski Superkup od 2013. u Kini

Izvor: B92, 01.Jun.2012

Fudbalska federacija Španija postigla je preliminarni dogovor oko odigravanja Superkupa u Pekingu od 2013. godine...Uvodna utakmica sezone, u kojoj se sastaju osvajači Primere i Kupa kralja, od naredne godine tako će biti igrana na stadionu "Ptičje gnezdo" u glavnom gradu Kine...Vladajuće telo španskog...

Nastavak na B92...

Kinezi kupili španski Superkup

Izvor: Mondo, 01.Jun.2012

Fudbalski savez Španije saopštio je da će se utakmice nacionalnog Superkupa od 2013. igrati u Kini.

Nastavak na Mondo...

Španski Superkup u Kini

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jun.2012, 00:01

Fudbalski savez Španije saopštio je da će se utakmice Superkupa od naredne sezone igrati u Kini.. Duel između prvaka Primere i pobednika Kupa kralja biće održan na stadionu „Ptičije gnezdo” u Pekingu.. Finansijski detalji ugovora između Saveza i promoterska kompanija iz Kine „Junajted Vansen...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.