Šumaher potvrdio povratak!

Izvor: B92, Beta, 23.Dec.2009, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher potvrdio povratak!

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher zvanično je potvrdio da će se naredne sezone vratiti u Formulu 1 kao vozač ekipe Mercedes GP.

Šumaher se iz Formule 1 povukao na kraju 2006. godine, kada drugu godinu zaredom nije uspeo da osvoji titulu šampiona, a mediji, među kojima su bili Bilda i BBC, još u utorak su objavili da će se on sigurno naći na prvoj trci naredne sezone, Velikoj nagradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bahreina, 14. marta na stazi "Sakir". Njegov povratak potvrđen je na konferenciji za štampu u sedištu Mercedesa, u Štutgartu.

"Svi znaju koja je moja motivacija. Dobio sam poziv od Rosa Brona početkom novembra koji me je pitao da se vratim, uz reči da će Mercedes preuzeti ekipu", rekao je Šumaher, "Od povlačenja sam stalno bio na stazi, i posle tri godine vratio sam svu enegriju koju osećam sada. Posle male igre na motorima spreman sam za ozbiljne stvari".

©Brawn GP

Šumaher će sledeće sezone dobiti oko sedam miliona evra od nemačke ekipe, koja se ove godine takmičila pod imenom Bron GP i osvojila titule i u konkurenciji vozača i u poretku konstruktora. Ipak, Nemac je naglasio da se pregovori oko produžetka saradnje već vode.

"Razgovaramo o trogodišnjem ugovoru. Ovo za mene nije samo izlet, već razmišljamo o kontinuitetu", istakao je Šumaher.

Nemac je letos trebalo da zameni povređenog Felipea Masu u Ferariju, ali je povratak otkazan zbog bolova u vratu, koji je povredio u februara.

"Pre konačnog dogovora morao sam da se uverim da mi je vrat dobro. Tokom leta nije bio, ali sam se do sada potpuno oporavio", naglasio je sedmostruki šampion Formule 1.

Mercedes je prošle nedelje objavio da će ime drugog vozača za sledeću sezonu objaviti početkom januara, ali, pošto su mediji saznali da je dogovor postignut nemačka ekipa je odlučila da to obavi ranije. Pored Šumahera boje ekipe Mercedes GP će sledeće godine braniti Niko Rozberg, koji je u poslednje četiri sezone vozio za Vilijams.

Šumaher, koji će 3. januara napuniti 41 godinu, je u karijeri učestvovao na 250 trka, od kojih je na 91 trijumfovao, dok je 68 puta startovao sa pol pozicije, a njegov cilj za sledeću sezonu je jasan - titula.

"Nadam se da će ljudi nastaviti da me gledaju kao i ranije, na osnovu svega što sam postigao. Ekipa Bron GP je ove godine osvojila obe titule, a sada ima jakog partnera u Mercedesu, tako da je naš jedini cilj titula", rekao je Šumaher.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

sumaher sledece godine vozi za Mercedes

Izvor: Economy.rs, 23.Dec.2009

Sedmostruki sampion Formule 1, Mihael sumaher potvrdio je da je potpisao jednogodisnji ugovor sa timom Mercedesa za koji ce voziti naredne godine.

Nastavak na Economy.rs...

Rozberg: Biće sjajno ako se Šumaher vrati

Izvor: RTS, 23.Dec.2009

Vozač ekipe Mercedes Niko Rozberg rekao je da očekuje da mu sledeće godine partner u toj ekipi bude sedmostruki šampion sveta Formule jedan Mihael Šumaher. .."Neće mu biti lako. Kada napravite duže odsustvo iz Formule jedan, potrebno vam je vreme da se ponovo naviknete", rekao je Rozberg za dnevni...

Nastavak na RTS...

Schumacher se vratio u Formulu 1: sledeće sezone vozi za Mercedes

Izvor: AutoBlog, 23.Dec.2009

Legendarni Mihael Šumaher se vratio u Formulu 1 i u narednoj sezoni voziće za Mercedes. Sedmostruki šampion je predstavljen danas u prostorijama ekipe u engleskom gradu Brekliju, gde je potpisao i jednogodišnji ugovor vredan 7 miliona evra. "Posle tri godine sam povratio energiju i spreman sam...

Nastavak na AutoBlog...

Šumaher potpisao ugovor sa Mercedesom

Izvor: RTS, 23.Dec.2009

Sedmostruki svetski prvak u Formuli 1 Nemac Mihael Šumaher vratiće se posle trogodišnje pauze na međunarodnu scenu kao vozač Mercedesa, saopštili su predstavnici nemačkog tima..."Šumaher je u utorak potpisao ugovor sa Mercedesom", precizirao je potpredsednik Mercedesa Norbert Haug...Nemački...

Nastavak na RTS...

Šumaher se vratio u F1; potpisan ugovor sa Mercedes GP

Izvor: AutoBrief.com, 23.Dec.2009

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher potpisao je ugovor sa timom Mercedes GP Petronas. Šumaher će sledeće sezone dobiti oko sedam miliona evra od nemačke ekipe, koja se ove godine takmičila pod imenom Bron GP ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Šumi: Biću opet šampion F1!

Izvor: Press, 23.Dec.2009

Najbolji vozač sveta svih vremena potvrdio da će sledeće godine voziti za ekipu „Mercedesa" i dodao da je „spreman za najozbiljnije izazove" i juriš na osmu titulu. .Po mnogima najbolji vozač u poluvekovnoj istoriji Formule 1, Mihael Šumaher, vraća se ovom sportu nakon...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.