Suđenje za zloupotrebe u DIPOS-u i posle 15 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za zloupotrebe u DIPOS-u i posle 15 godina

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno jedno od najdugotrajnijih suđenja pred srpskim pravosuđem a u pitanju je slučaj poznat kao DIPOS, koji se vodi protiv nekoliko nekadašnjih visokih funkcionera zbog zloupotreba sa dodelom državnih stanova krajem 90-tih godina.

U tom postupku, koji traje već 15 godina još nije doneta prvostepena presuda, a u međuvremenu promenilo više predsednika i članova sudskog veća.

Međutim suđenje je novi zamah dobilo zimus, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kada se odvija u kontinuitetu.

U ovom postupku sudi se nekadašnjim - direktoru DIPOS-a Milošu Lončaru, ministru inostranih poslova Živadinu Jovanoviću, bivšem funkcioneru Socijalisticke partije Srbije (SPS) Urošu Šuvakoviću i bivšem generalnom sekretaru Ministarstva inostranih poslova i predsedniku UO DIPOS-a Danilu Pantoviću.

Oni se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, što su u svojim odbranama svi negirali.

Sledeće suđenje zakazano je za 12. decembar.

Dipos je inače kao akcionarsko društvo sa privatnim kapitalom dve banke (tadašnje Beobanke i Vojvođanske banke) raspolagalo nepokretnom imovinom državnih organa. Krajem devedesetih godina ovo preduzeće je gazdovalo nad oko 500 objekata.

Pored stanova, u ovom slučaju sporna je bila i kupovina vile u Užičkoj 32 za prostorije SPS-a. Vila od 875 kvadrata navodno je prodata za 300.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.