Sudbina je tako htela

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Sep.2010, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudbina je tako htela


Strahinja Milošević je poslednji na listi igrača koji su zamenili dresove naših večitih rivala. Ali, bez obzira što je spisak već dugačak i dalje je to vest koja uzdrma celu sportsku Srbiju.
I novo krilo Crvene zvezde se u to uverilo na svojoj koži. Kako sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kaže pritisak i dalje oseća, ali sve je u granicama normale. Kada se pročulo da će posle tri godine u Partizanu, preći na Mali Kalemegdan, telefon mu se usijao. Zvali su mnogi, ne samo da čestitaju 25. rođendan.
- Čak su me i na ulici presretali. Ali, niko nije nastupio agresivno – iskren je Milošević koji ne krije da je od malena partizanovac. - Razumem da su neki navijači Partizana pomalo ljuti, mada sigurno ima i onih koji me ne vole i jedva su čekali da odem. Drago mi je što sam tri godine bio deo crno-belih, ali vreme je da se posvetim sebi. Interes Zvezde mi je sada na prvom mestu, kao i da konačno igram, što nisam imao puno prilika u prethodnom klubu. Znam da je moj prelazak škakljiva tema, ali i ranije su igrači prelazili uz jednog večitog rivala u drugi. Nije to ništa strašno.
Neki navijači Crvene zvezde Vaš prelazak tumače kao slatku osvetu za transfer golmana Vladimira Stojkovića?
- Naši slučajevi ne mogu da se porede. Stojković je reprezentativac, bivši kapiten Zvezde, dok sam ja u Partizanu bio anonimus. Ne vidim razlog zašto vuku paralelu.
Reakcije javnosti su bile različite, dosta je i onih koji se čude zašto niste ostali u Humskoj?
- Uprava nije htela da me zadrži, odnosno sporazumno smo se rastali. U klubu je mnogo mladih momaka za koje je procenjeno da imaju veću perspektivu od mene. Na prvom mestu tu je Jan Veseli koji dominira već dve sezone, radi se o NBA kalibru i treba da se forsira. Zatim šansu čeka Lučić, a stigao je i Milosavljević. Nastavak saradnje nije bio realan.
Praktično, od trenutka kada ste se rastali sa crno-belima, vezuju Vas za večitog rivala?
- Odlazak u inostranstvo mi je bio prioritet. Ali, na tržištu je takva situacija da nisam imao previše opcija, prvenstveno zbog loše statistike. Bio sam epizodista i nisam se potpuno afirmisao.
Vaša uloga u crveno-belim dresu će biti dijametralno suprotna od one koju ste imali u Humskoj?
- Nemam ni ja neko preveliko iskustvo, ali tu sam da pomognem koliko mogu. Izdržaću pritisak i probati da iskoristim sve što sam naučio na treninzima kako bi pomogao našoj mladoj ekipi. Od iskusnijih tu je i Bakić koji se potpuno afirmisao u Crvenoj zvezdi.
Kod navijača vlada velika zebnje, iz prostog razloga što ne poznaju većinu novih igrača?
- I u Partizanovom slučaju pred svaku sezonu vlada veliko nepoverenje. Iz prostog razloga pošto se ekipa menja iz korena. Možda te dve stvari nisu za poređenje, ali želim da kažem da nikada ne treba pričati o dometima, a takmičenje nije ni počelo. Verujem da ćemo tokom sezone dizati formu i svim pesimistima pokazati da su grešili – zaključio je Strahinja Milošević.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milošević: Nisam kao Stojković

Izvor: S media, 29.Sep.2010

Novo krilo Crvene zvezde, Strahinja Milošević, kaže da oseća pritisak javnosti jer na Mali Kalemegdan dolazi iz Partizana, ali njegova želja je da konačno igra malo više...- Dešavalo se da me ljudi presretnu na ulici, ali niko nije nаstupio аgresivno – iskren je Milošević...– Rаzumem...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.