Studenti i učenici iz Srbije u poseti Albaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti i učenici iz Srbije u poseti Albaniji

Oko 50 studenata i učenika iz Srbije boraviće od sutra u trodnevnoj poseti Albaniji, u okviru realizacije sporazuma Srbije i Albanije o osnivanju Regionalne kancelarije za mlade Zapadnog Balkana, koji su u avgustu najavili premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama.

Sporazum je parafiran u Beču 27. avgusta, a potpisnici su se saglasili da će zajednički raditi na podršci regionalnoj razmeni ideja i jačanju saradnje mladih, zasnovane na toleranciji i poštovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudskih vrednosti, što je i cilj posete.

Gosti iz Srbije ali i njihovi domaćini biće i na fudbalskoj utakmici Albanija - Srbija u Elbasanu, a boravak u Tirani zajednički organizuju ministarstva prosvete dve zemlje.

"Poseta je prva u nizu sličnih inicijativa", rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i naglasio da će mladi iz Srbije biti smešteni kod vršnjaka u Tirani.

U tom gradu će imati priliku da se lično uvere koliko su život i studije u Albaniji drugačiji nego kod nas.

Verbić je, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva prosvete, naglasio da je poseta organizovana uz garanciju maksimalne bezbednosti učesnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Studenti i učenici iz Srbije u poseti Albaniji

Izvor: Studio B, 06.Okt.2015

Oko 50 studenata i učenika iz Srbije boravi od u trodnevnoj poseti Albaniji, u okviru realizacije sporazuma Srbije i Albanije o osnivanju Regionalne kancelarije za mlade Zapadnog Balkana...Taj projekat su u avgustu najavili premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama...Sporazum je parafiran...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.