Streljaštvo: Po tri srebra i bronze za juniore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Streljaštvo: Po tri srebra i bronze za juniore

Srpski strelci u juniorskoj konkurenciji osvojili su tri srebrne i tri bronzane medalje, polovinu od ukupno dvanaest odličja na danas održanom Prvom Valter kupu za juniore u Smederevu.

Miroslava Minčeva iz Bugarske i Valentina Gustin iz Hrvatske, na osnovu rezultata koji su najbliži juniorskim svetskim rekordima u svojim disciplinama, osim zlatnih medalja, osvojile su i specijalne nagrade generalnog sponzora, pušku i pištolj, koje je darivao renomirani nemački proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oružja Walther.

Streljačka družina "Smederevo" organizovala je u petak i subotu dva međunarodna takmičenja za mlade strelce iz regiona, "Veliku nagradu Smedereva" za strelce do 16, 18 i 20 godina za ekipne i pojedinačne trofeje i današnji "Valter kup za mlade" u jedinstvenoj konkurenciji do 20 godina, koji će sasvim izvesno, po oceni gostiju iz inostranstva, prerasti u značajno međunarodno takmičenje juniora.

"Izražavam zadovoljstvo takmičenjem koje je u prethodna dva dana bilo organizovano u Smederevu. Reč je o međunarodnom takmičenju strelaca iz klubova šest država u juniorskoj konkurenciji, ukupno 106 strelaca sa 210 nastupa", rekao je za FoNet predsednik Streljačkog saveza Srbije, Siniša Mašović.

On je pohvalio najbolje takmičare, zahvalio se generalnom sponzoru, renomiranom nemačkom proizvođaču oružja, kompaniji Walther, za koje je rekao da su podigli renome ovog prvog takmičenja za mlade strelce organizovanog u Smederevu i Srbiji.

Mašović očekuje da će već naredne godine takmičenje vazdušnim pištoljem i puškom za juniorke i juniore imati brojnije nastupe i da će biti prepoznatljivo u kalendarima Evropske i Svetske streljačke federacije.

Srpski mladi strelci prvog dana takmičenja, u petak, osvojili su 31 trofej na "Velikoj nagradi Smedereva", od toga 11 prvih mesta, deset drugih i deset trećih. U ekipnoj konkurenciji pripalo im je sedam trofeja, po tri zlatna i srebrna i jedan bronzani!

Prvi Walther Youth Cup (Valter kup za juniore okupio je više od stotinu mladih strelaca iz Bugarske, BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.