Stotka Budućnosti i ubedljiva pobeda

Izvor: MVP.rs, 25.Okt.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotka Budućnosti i ubedljiva pobeda

Crnogorski predstavnik je lako došao do novog trijumfa.

Za razliku od Evrokupa, gde još ne zna za pobedu, Budućnost VOLI odlično napreduje u ABA ligi, gde je i posle petog kola neporažena. U "Morači" joj je rival bila Cibona, koja je samo u prvih tri minuta pokazala da bi mogla da priredi iznenađenje. Od trenutka kada su se Crnogorci domogli vođstva, više je nisu ispuštali. Rezultat je bio 101:79.

'Vukovi sa Tuškanca' su tokom prvog poluvremena bili u igri, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ali nikako nisu mogli da dođu do serije kojom bi mogli da se osokole i priprete svom rivalu. To su učinili samo u finišu druge deonice, kada su sa 15 razlike, zaostatak spustili na 10. U drugom poluvremenu je već sve vraćeno na staro, Budućnost VOLI je postepeno povećavala vođstvo i na kraju ubedljivo slavila.

Igrač utakmice je bio srpski internacionalac u dresu podgoričkog kluba, Čedomir Vitkovac. On je postigao 18 poena, a imao je i četiri skoka. Pored njega se istakao i Suad Šehović sa šest poena i 12 uhvaćenih lopti, dok je Omar Kuk učestvovao sa devet poena i šest asistencija. Kod Zagrepčana je zapažen bio Jure Lalić sa 14 poena i šest skokova, Damir Markota je upisao 16 poena i četiri uhvaćene lopte, a mladi Ante Žižić je meč završio sa 14 postignutih poena.

Budućnost VOLI će se u derbiju narednog kola sastati sa Crvenom zvezdom Telekom u Beogradu, dok će Cibona dočekati Solnoki Olaj.

(foto: ABA League / Budućnost VOLI)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.