Stativa spasila Milan

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stativa spasila Milan

Fiorentina i Milan odigrali bez golova. "Viola" mogla do pobede, ali je Iličić sa bele tačke pogodio stativu.

Milan nije uspeo da veže tri pobede i stigne do treće pozicije na tabeli Serije A. U poslednjem nedeljnom meču šestog kola, Fiorentina i Milan odigrali su bez golova u Firenci u meču koji nije opravdao epitet derbija.

Zanimljiv fudbal viđen je tek u drugom poluvremenu, kada su i jedni i drugi imali nekoliko poluprilika, međutim, odlučujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trenutak utakmice desio se u 24. minutu.

Kalabrija je oborio Borhu Valera u šesnaestercu i dosuđen je penal, ali Josip Iličić nije ga pretvorio u pogodak. Hrvatski internacionalac pogodio je stativu i propuštena je najbolja prilika da Fiorentina po treći put u nizu savlada Milan na stadionu "Artemio Franki".

#Ilicic colpisce il palo su rigore. #FiorentinaMilanpic.twitter.com/IgqCA9b0mb

— Stefano Rossi (@StefanoRossi_) September 25, 2016

Malo uzbuđenja viđeno je nakon deset minuta igre u nastavku. Prvo je Nijang zakasnio na centaršut Kalabrije, a potom je Donaruma odbranio šut Kalinića posle brzog kontranapada Fiorentine.

Karlos Baka nije uspeo da nastavi golgeterski niz posle pet pogodaka u pet mečeva Serije A, ali je uspeo da iznervira domaće navijače. Kolumbijski napadač odlučio je da na svoju ruku prekine utakmicu kako bi se ukazala pomoć njegovom povređenom saigraču Mbaju Nijangu, što je izazvalo salve zvižduka sa tribina.

Cos? #MilanFiorentina#SerieApic.twitter.com/ReWFAHAEHa

— CALCIATORI BRUTTI (@CB_Ignoranza) September 25, 2016

Hrvatski internacionalac Milan Badelj u 63. minutu prodao je loptu protivniku, ali je ispravio svoju grešku nekoliko trenutaka kasnije kada je izblokirao šut Susa pored već savladanog Tatarušanua.

Karlos Baka umalo je  u 83. minutu kaznio grešku Karlosa Sančeza. Štoper domaćih promašio je loptu, ona je došla do Bake koji je šutirao "makazicama" , međutim, pored stative.

Srpski internacionalac Nenad Tomović odigrao je celu utakmicu za Fiorentinu, a u poslednjim sekundama meča sudija mu je oprostio čist prekršaj na Luizu Adrijanu i oštetio goste.

Nije bilo govora o penalu, koju su tražili igrači Milana jer je prekršaj bio van šesnaesterca, ali je arbitar propustio da dosudi slobodan udarac i isključi srpskog reprezentativca.

Samo nekoliko sekundi kasnije sudija je odsvirao kraj i prvi put posle pet godina duel Fiorentine i Milana završen je bez golova.

SERIJA A, 6. kolo

Torino - Roma 3:1 (1:0)

/Beloti 8, Valke 51 pen - Toti 54 pen/

Đenova - Peskara 1:1 (0:0)

/Simeone 47 - Manaj 85/

Inter - Bolonja 1:1 (1:1)

/Perišić 37 - Destro 14/

Lacio - Empoli 2:0 (1:0)

/Keita 29, Lulić 90/

Sasuolo - Udineze 1:0 (1:0)

/Defrel 34/

Fiorentina - Milan 0:0

Ponedjeljak

Krotone - Atalanta (19.00)

Kaljari - Sampdorija (21.00)

Subota

Palermo - Juventus 0:1 (0:0)

/Goldaniga 49 autogol/

Napoli - Kjevo 2:0 (2:0)

/Gabijadini 24, Hamšik 39/

TABELA: Juventus 15, Napoli 14, Inter 11, Roma 10, Kjevo 10, Lacio 10, Bolonja 10, Milan 10, Sasuolo 9, Torino 8, Đenova 8, Fiorentina 8, Udineze 7, Sampdorija (-1) 6, Peskara 6, Palermo 5, Kaljari (-1) 4, Empoli 4, Atalanta (-1) 3, Krotone (-1) 1.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Fiorentina bolja, stativa spasla Milan od poraza

Izvor: B92, 25.Sep.2016

Fudbaleri Fiorentine i Milana odigrali su bez golova u Firenci u šestom kolu italijanske Serije A...Fiorentina je posle dve vezane pobede sada vezala i dva remija, pa se nalazi na 11. mestu na tabeli sa osam bodova...„Rosoneri“ su upisali prvi remi i nalaze se na šestoj poziciji sa 10 bodova...„Viola“...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.