Šta ostade od nekad velikog Veleža...

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta ostade od nekad velikog Veleža...

Fudbalski klub Velež iz Mostara postoji praktično samo na papiru. Igrači, treneri i zaposleni prestali da rade, a povukla se i cela uprava!

Foto: MN Press/arhiva

Vahid Halilhodžić, Džemal Hadžiabdić, Dušan Bajević, Enver Marić, Franjo Vladić (ovu trojicu su zvali BMW), Semir Tuce, Sead Kajtaz, Meho Kodro, Dragan Okuka... Svi oni i mnogi drugi nosili su dres mostarskog kluba koji danas preživljava možda i najteže dane od nastanka.

Dvostruki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osvajač Kupa ondašnje Jugoslavije, danas, praktično postoji samo na papiru.

Igrači, treneri i zaposleni prestali da su da rade, a danas se povukao i jedini preostali član uprave!

"Rođeni", kako glasi davnašnji nadimak fudbalera Veleža, danas je trebalo da igraju prijateljsku utakmicu protiv podgoričke Budućnosti, u okviru "Februarskog turnira", ali je ona otkazana.

"Nažalost naši igrači, treneri i zaposleni nisu u stanju više da rade u ovakvim uslovima", saopšteno je u utorak iz kluba.

Dan kasnije, poslednji član uprave koji je ostao u klubu podeio je ostavku. Vršilac dužnosti direktora Veleža Arman Zalihić koji je na ovu funkciju postavljen sa mesta PR-a, saopštio je da i on napušta klub, nakon što je otišla kompletna uprava.

"Ušao sam sam u ovaj klub premlad, vođen idealima i trudio sam se da nešto pokrenem. Ali, ne mogu sam, nemam nikakvu podršku iza svojih leđa”, rekao je Zalihić, prenosi bljesak.info.

On je sadašnju situaciju u Veležu nazvao "fašizmom" i borbom pojedinih klanova za klub.

"Velež je u svojoj dugoj istoriji preživeo svašta, pa i dva rata. Sada je na snazi prikriveni fašizam koji pokušava da uništi ovaj klub radi nečijih privatnih ili nekakvih drugih interesa. Takvima poručujem da pročitaju istoriju kluba i videće da je Velež preživeo fašizam za vreme Drugog svjetskog rata, a preživeće i ovaj prikriveni", istakao je Zalihić.

On je dodao da igrače ne krivi što su preduzeli očajničke mere.

"Zameram im jedino što nisu odigrali ovu utakmicu protiv Budućnosti iz Podgorice koja je danas otkazana. To je trebalo da bude više od utakmice", rekao je Zalihić.

On je novinarima u Mostaru pročitao spisak od 87 osoba koji su pozvani u četvrtak u 19 časova na sastanak za opstanak Veleža.

Na spisku su uglavnom lokalni političari, preduzetnici, ljudi za koje Zalihić smatra da imaju moralnu odgovornost da pomognu klubu i suprotstave se onima koji se oko njega bore.

Foto: MN Press/arhiva Sa utakmice OFK Beograd - Velež (1. avgust 1981. godine)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Halilhodžić: Velež planski uništavaju

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016

Bojim se da je ovo do čega je danas klub došao posljedica planskog uništenja Veleža, rekao je Vahid Halilhodžić, proslavljeno ime ovog kluba sa Neretve...Fudbalski klub, koji je pronosio slavu Mostara i Hercegovine širom bivše Jugoslavije, ali i Evrope i svijeta, trenutno preživljava najteže...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.