Šta je sa Mikijem? Ljudi, opravio sam Vilijana i Di Mariju, pa ću i njega

Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je sa Mikijem? Ljudi, opravio sam Vilijana i Di Mariju, pa ću i njega

Hoće li jermenski vezista konačno proigrati u Mančester junajtedu

Prošle sezone Evropa mu je bila pod nogama. Takvu kreativnost nije imao niko u ligama petice. Čak 23 gola i još bolje 32 asistencije promovisale su Henriha Mhitarijana u zvezdu prelaznog roka. U igrača vrednog otimanja. Na kraju ga je letos dobio Žoze Murinjo, istresavši 42.000.000 evra u kasu Borusije iz Dortmunda, ali samo nekoliko meseci kasnije brutalna javnost u Velikoj Britaniji pita se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da li je angažman Jermena - mućak.

I kao potporu prilaže statistiku koja pokazuje da je ofanzivni vezista skupio zbirno samo 104 minuta u dresu Mančester junajteda. Premalo. U takvim okolnositma krenule su čak i priče da bi portugalski stručnjak već na zimu mogao da ga se otarasi, mada on energično odbija takvu mogućnost.

Naravno da verujemo u Mikija. Sigurni smo da pre ili kasnije on uopšte neće biti problem, ali mu je potrebno vreme da bi u ovom klubu dostigao nivo vrhunskog igrača“, smireno je delovao Murinjo u osvit subotnjeg duela sa Barnlijem na Old Trafordu.

2002: --->>> Mančester junajted - Barnli  1 (1,20), X (6,75), 2 (14,00)

Poslednji put kad je Mihitarijana držao na terenu bilo je u prvenstvenom susretu sa Mančester Sitijem, 10. septembra (1:2), međutim, zameni ga je već posle prvog poluvremena gradskog derbija.

„Neki fudbaleri se odmah prilagode novoj sredini. Dođu i istog časa počnu da prikažu najbolja izdanja. Drugima je potrebno više vremena da osete intenzitet igre i agresiju kakva je u Engleskoj, da osete kako to izgleda bez lopte, da počnu da se takmiče“.

Naveo je i dva konkretna priprema iz svoje karijere u drugim klubovima. Najpre iz prethodnog.

Ne volim da govorim o fudbalerima drugih ekipa, ali mislim da se neće naljutiti. Na primer, Vilijan je po dolasku u Čelsi imao problema, morao je da bude podvrgnut procesu da bi postao vrhunski igrač, da bi u narednoj sezoni bio apsolutno fenomenalan. I dalje je“.

Nešto slično važi za još jednog krilnog vezistu.

Kad je Anhel Di Marija stigao u Real Madird morao je dosta toga da nauči o svojoj igri i novom okruženju. Takve stvari de dešavaju. Igrači na ofanzivnim pozicijama nekad odmah uspeju u sredini u koju su tek stigli. Nekima je, pak, potrebno malo više vremena“.

Zato...

„Kod Mikija je proces prilagođavanja prekina povreda zbog koje je pauzirao oko mesec dana. Biti van terena toliko vremena, a onda ne igrati je situacija sa kojom morate da se izborite“, dodao je Žoze Murinjo.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.