Srpskim strelcima dve zlatne medalje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskim strelcima dve zlatne medalje

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović pobedila je u finalu Svetskog kupa u Bolonji u gađanju vazdušnom puškom.

To joj je prvi veliki kristalni globus u karijeri, a četvrti ukupno. Prošle godine je bila treća u Minhenu, dok je drugo mesto zauzela 2014. i 2013.godine, u Gabali i Minhenu.

Olimpijka Partizana na dominantan način je krunisala uspešnu sezonu tokom koje je osvojila osvojila zlato na Svetskom kupu u Minhenu, kao i titulu evropske prvakinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Prvenstvu u mađarskom Đeru.

Andrea se u finale plasirala se trećim rezultatom, a onda od prvog hica povećavala razliku u odnosu na konkurentkinje u borbi za prestižno priznanje. Jedini kiks imala je u poslednjem, 20. finalnom hicu, kada je pogodila 9,1, ali je i to bilo dovoljno da pobedi ispred sjajne Kineskinje, Ji Siling. Treće mesto i mali kristalni globus osvojila je olimpijska šampionka, Amerikanka Virdžinija Trašer.

Prvog dana završnog turnira Svetskog kupa u Bolonji, Stevan Pletikosić bio je četvrti u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava.

Mikec osvojio zlato i Kristalni globus na Svetskom kupu

Srpski strelac Damir Mikec je danas u gađanju vazdušnim pištoljem osvojio zlatnu medalju i Kristalni globus na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji.

To je druga medalja za Srbiju na takmičenju u Bolonji. Ranije danas Andrea Arsović je stigla do zlata u gađanju vazdušnom puškom.

Mikec je dominirao tokom celog takmičenja. U kvalifikacijama je zauzeo prvo mesto sa 385 krugova. U finalu je vrlo brzo preuzeo vođstvo, koje je do kraja samo povećavao. Trijumfovao je sa 202,9 krugova. Drugoplasirani Kinez Vei Pang, bronzani sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, zaostao je za srpskim reprezentativcem 3,2 kruga.

"Na Svetski kup sam došao u dobroj formi, ali i rasterećen. Nisam bio pod pritiskom. Kako stičem više iskustva, drugačije pristupam takmičenjima. Imao sam svoju taktiku, koja nažalost nije upalila na Olimpijskim igrama, ali sada jeste", rekao je Mikec za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Mikec je do sada imao osam medalja u Svetskom kupu (četiri zlatne i četiri bronzane), a u Bolonji je osvojio prvo odličje na završnom turniru prestižnog takmičenja.

"Šesti put učestvujem na finalnom turniru, ali do sada mi se nikako nije dalo da stignem do medalje. Imao sam mnogo motiva da u Bolonji dođem do bilo kog odličja i na kraju stigoh do najsjajnijeg i najvećeg Kristalnog globusa. Na najbolji mogući način sam završio međunarodnu sezonu", rekao je Mikec.

Mikec je i u kvalifikacijama i u finalu bio ubedljiv u odnosu na rivale. U finalnom delu takmičenja je posle trećeg hica preuzeo vođstvo, a prednost kasnije samo uvećavao.

"Tokom takmičenja nisam ni jednom pogledao na monitor na kome se prikazuju rezultati svih finalista. Nisam mogao da ne čujem spikera, koji je govorio da sam na prvom mestu, ali nisam znao koliko sam ispred rivala. Gađao sam onako kako sam planirao, fokusirao se samo na sebe. Bilo je i teških momenata, u par navrata mi je i ponestalo snage, ; ali napravio sam vrlo malo grešaka i došao do rezultata kojim sam vrlo zadovoljan", rekao je on.

Mikec se na finalani turnir Svetskog kupa plasirao osvajanjem srebra na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu u Rio de Žaneiru. On je današnjom pobedom obezbedio na finalnom turniru SK 2017.

Arunović na Svetskom kupu osvojila sedmo mesto vazdušnim pištoljem

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović zauzela je danas sedmo mesto vazdušnim pištoljem na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji.

Arunovićeva, pobednica Svetskog kupa prošle godine, u finale je ušla kao treća u kvalifikacijama.

U završnoj borbi za medalje i Kristalne globuse nije sjajno počela, ali pred 10. hitac, kada ispada sedmoplasirana finalistkinja je uspela da iskoristi par loših hitaca rivalki i sa sedme skoči na petu poziciju. Međutim desetom dijabololom je "ubila" 9,7 i vratila se na sedmo mesto, saopštio je Streljački savez Srbije.

Bobana Veličković, pobednica ovogodišnjeg Svetskog kupa u Minhenu, nije stigla do finala. Zauzela je 10. mesto.

Prvo mesto je, posle raspucavanja, osvojila Meksikanka Alehandra Zavala Vaskez, ponovivši tako uspeh iz 2014. godine kada je takođe osvojila Kristalni globus za pobedu vazdušnim pištoljem.

Srebro je pripalo Grkinji Ani Koraki, a bronza šampionki sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Kineskinji Mengksue Žang.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Andrea Arsović osvojila Kristalni globus

Izvor: RTS, 08.Okt.2016

Srpska reprezentativka u streljašvu Andrea Arsović osvojila je u Bolonji Kristalni globus za trijumf na finalnom turniru Svetskog kupa u gađanju vazdušnom puškom. . .Arsovićeva je do zlata na završnom takmičenju Svetskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.