Srećko Lazović „usrećio“ Palilulce pobedom

Izvor: KGsport.info, 30.Maj.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećko Lazović „usrećio“ Palilulce pobedom

Srećko Lazović, kapiten Arsenala, postigao je jedini pogodak i obezbedio važne bodove svojoj ekipi

U 28. kolu Zone Morava, ekipa Arsenala juče je savladala čvrstu ekipu Orlovca sa minimalnih 1:0 (1:0), zahvaljujući pogotku kapitena Lazovića. Ekipa iz Palilula imala je brojčanu prednost u drugom poluvremenu, nakon što su gosti ostali sa igračem manje u finišu prvog dela igre, ali nije uspela da ubedljvije savlada svog protivnika.

Fudbaleri Arsenala >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << su u ovoj veoma važnoj utakmici za očuvanje zonaškog statusa propustili veći broj prilika, posebno u prvom poluvremenu, da se ubedljivije revanziraju Mrčajevčanima za poraz u jesenjem delu prvenstva. Nisu iskoristili čak ni dosuđeni jedanaesterac, ali su ipak uspeli da osvoje važne bodove.
Odluka o pobedniku pala je u finišu prvog poluvremena. U 43. minutu Sretenović je šutirao, a štoper gostiju Vasilić je rukama zaustavio loptu i sprečio siguran pogodak. Sudija Milan Đorić iz Kraljeva opravdano je pokazao na belu tačku, a igraču Orlovca put u svlačionicu. Udarac sa 11 metara izveo je Sretenović, ali je golman Orlovca Nikolić uspeo da osujeti ovaj pokušaj i loptu izbaci u korner.
Posle udarca iz ugla, pred golom gostiju najbolje se snašao kapiten Arsenala Srećko Lazović, koji je bio najviši u skoku i preciznim udarcem glavom loptu poslao u mrežu za vođstvo svog tima.
Nakon odmora Orlovac je nastavio utakmicu sa igračem manje i očekivalo se da domaći tim odigra ofanzivnije i postigne još neki pogodak, čime bi osigurao pobedu. Međutim, to se nije desilo. Mrčajevčani su i brojčano slabiji odigrali čvrsto u odbrani, a u finišu utakmice pokušali su i da izjednače, ali nisu uspeli u tom naumu.
Trener Arsenal Željko Buzić bio je zadovoljan pobedom, ali ne i igrom svoje ekipe, jer je rezultat „visio“ do kraja utakmice, iako je njegov tim bio brojčano nadmoćniji i stvarao šanse, koje nisu iskorišćene.
Odigrali smo bolje u prvom poluvremenu, ali smo propustili četiri- pet šansi da obezbedimo veću prednost i lakše utakmicu privedemo kraju. U drugom poluvremenu imali smo pad u igri, jer su igrači shvatili da i sa minimalnim vođstvom i igračem više možemo lako dobiti utakmicu. Pokazalo se da nije bilo lako. Spasojević je sa dva metra promašio gol, ali na našu sreću Orlovac, koji ima dobru ekipu, samo jednom nam je dobro pripretio izjednačenjem.
Ostalo nam je da odigramo još dva susreta i nadam se da će nam jedna pobeda biti dovoljna za opstanak u ligi – ocenio je trener Arsenala Buzić posle jučerašnje pobede u duelu sa Orlovcem.
ARSENAL – ORLOVAC (Mrčajevci) 1:0 (1:0)
KRAGUJEVAC
Stadion u naselju Palilule.
Gledalaca: 100.
Sudija: Milan Đorić.
Pomoćnici: Nikola Stojanović i Jovan Filipović (svi iz Kraljeva).
Strelac: Lazović u 44. minutu.
Žuti kartoni: Đorđević, Stefanović (Arsenal), Simić, Sedlarević (Orlovac).
Crveni karton: Vasilić u 43. minutu (Orlovac).
ARSENAL: Rafailović, Đorđević, Ilić, Lazović, Ivković, Todorov, Stević (Barać), Sretenović (Stamatović), Spasojević, Milutinović, Otović (Stefanović).
ORLOVAC: Nikolić, Simić, Prodanović, Šarac, Vasilić, Terzić (Pavlović), Aleksić, Ilić (Ćirković), Sedlarević, Popović, Grujičić.
IGRAČ UTAKMICE: Srećko Lazović (Arsenal)
Ubedljivu pobedu od 5:0 u 28. kolu Zone Morava zabeležila je i Slavija na svom terenu, u duelu sa Omladincem iz Novog Sela, a u ostalim susretima ovog kola postignuti su sledeći rezultati: Jošanica – Tutin 3:1, Braća Vuković – Dragačevo 4:0, Karađorđe – Takovo 1:2, Bane – Trepča 4:0. Susret Sloboda  – Ovčar odložen je za 1. jun, a slobodan je bio Polet iz Trbušana.
Posle ove pobede Arsenal je sa 34 osvojena boda povećao svoje šanse za opstanak u zoni, a Slavija je sa dva boda više trenutno na sedmoj poziciji na tabeli, ali ima teži raspored u preostala dva susreta od Palilulaca.
U narednom kolu Arsenal gostuje u Guči, gde se sastaje sa Dragačevom, a u poslednjem kolu dočekuje otpisani Ovčar. Bresničani su ponovo domaćini, ali dočekuju lidera na tabeli i povratnika u Srpsku ligu „Zapad“, ekipu Jošanice iz Novog Pazara, a u poslednjem kolu gostuju u Raški, gde se sastaju sa ekipom Bana.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Druga majska „petica“ u Bresnici

Izvor: KGsport.info, 31.Maj.2016, 10:38

Fudbaleri Slavije žele još jednu pobedu u duelu sa liderom Jošanicom.. Fudbaleri Slavije napunili su mrežu ekipe Omladinca iz Novog Sela i zabeležili najubedljiviju pobedu u 28. kolu Zone „Morava“. To je druga „petica“ Bresničana na svom igralištu u prolećnom delu sezone, nakon što je...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.