Srbija posle preokreta pobedila Estoniju za četvrtfinale EP (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija posle preokreta pobedila Estoniju za četvrtfinale EP (FOTO)

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Estonije sa 3:2 u setovima (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13) i plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope, koje zajednički organizuju Italija i Bugarska.

Izabranici selektora Nikole Grbića teškom mukom opravdali su ulogu favorita u meču osmine finala, a do očekivanog uspeha došli su posle mnogo uloženog truda i dramatične borbe.

Prva dva seta srpski odbojkaši odigrali su katastrofalno. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Bili su bukvalno razbijeni od objektivno slabijeg tima Estonije, koji je briljirao i bio nadomak senzacionalnog trijumfa.

Grbiću je trebalo mnogo vremena dok nije "razmrdao" svoje neprepoznatljive igrače, kojima ništa nije polazilo za rukom i jedva su se izvukli u duelu sa motivisanim i upornim protivnikom.

Kada je Srbija ubedljivo dobila treći set, činilo se da će rutinski slomiti dalji otpor Estonije, međutim, ekipa sa Baltika nije posustajala.

Lavovski se borila do kraja utakmice, tako da je srpski tim bio prinuđen da uloži maksimum napora, snage i koncentracije dok konačno nije izgradio put do pobede u odlučujućem petom setu.

Uspeli su odbojkaši Srbije da ostvare cilj nakon preokreta u dramatičnoj utakmici, ali prikazali su zabrinjavajuću igru, sa mnogo iscilacija i grešaka, tako da im predstoji mobilizacija i mnogo kvalitetniji nastup ukoliko žele do završnice takmičenja.

U četvrtfinalu kontinentalnog prvenstva Srbija u sredu igra protiv Francuske, koja je direktno izborila plasman među osam najboljih timova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srpski odbojkaši u četvrtfinalu EP

Izvor: Akter, 13.Okt.2015

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Bugarskoj i Italiji..Srbija je u osmini finala u mestu Busto Arsicio savladala Estoniju sa 3:2 u setovima (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13)...Protivnik srpskim odbojkašima u borbi za polufinale biće Francuska....

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.