Srbija pobedom overila EP

Izvor: B92, 16.Jun.2013, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedom 'overila' EP

Rukometaši Srbije pobedili su BiH sa 30:23 (13:12) i tako su potvrdili prvo mesto u kvalifikacionoj grupi sedam za plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Ekipa Ljubomira Vranješa meč je prelomila sredinom drugog poluvremena, kada je stvorila nedostižnih sedam golova viška.

Naši su bolje počeli meč i zahvaljujući drugom golu Vujina brzo su stvorili dva pogotka viška (3:1). U narednih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta igralo se gol za gol, sve dok gosti nisu izjednačili na 6:6.

Srbija dugo nije postigla gol, napad je potpuno zatajio, a drugim golom Čelice BiH je u 15. minutu prvi put povela (7:6). U sledećem napadu naši su prekinuli post preko Marjanovića, a ubrzo su i povratili prednost posle lepe akcije i gola Stojkovića sa pivota – 9:8.

Stojković je zatim dao još jedan gol, a posle kontre i realizacije Prodanovića Srbija je prvi put stekla tri gola viška (11:8). Usledio je novi pad u igri Srbije, gosti su dali tri gola u nizu pre nego što je Rnić golom sa zemlje prekinuo seriju protivnika za vođstvo 12:11.

Na poluvremenu u niškom Čairu naša selekcija vodila je sa 13:12, a prednost od jednog do dva gola Srbija je čuvala i u prvih desetak minuta nastavka. Golovima Nenadića i Ilića naši su u 40. minutu prvi put stekli četiri gola suficita (20:16).

Srbija je ubrzo dala još jedan gol i time je prelomila meč. Ostatak duela protekao je u odrađivanju posla ekipe Ljubomira Vranješa, uz pokoji atraktivni potez.

Prednost je rasla do sedam golova viška, koliko je bilo i na kraju - 30:23.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija pobedom 'overila' EP

Izvor: B92, 16.Jun.2013

Rukometaši Srbije pobedili su BiH sa 30:23 (13:12) i tako su potvrdili prvo mesto u kvalifikacionoj grupi sedam za plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj...Ekipa Ljubomira Vranješa meč je prelomila sredinom drugog poluvremena, kada je stvorila nedostižnih sedam golova viška...Naši su bolje počeli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.