Srbija danas s Nemačkom u Gelzenkirhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija danas s Nemačkom u Gelzenkirhenu

GELZENKIRHEN - Mini evropska turneja fudbalske reprezentacije Srbije, u sklopu priprema za naredni kvalifikacioni ciklus za plasman na SP, privodi se kraju. Nakon remija u Dablinu, usledio je poraz od Rusije u Burghauzenu, što znači da već u četiri prijateljska duela pod vođstvom selektora Đukića orlovi nisu osetili slast trijumfa.

Relano, teško je očekivati da se to dogodi danas, u Gelzenkirhenu protiv Nemačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << možda i jednog od glavnih favorita za osvajanje EURA. Iako rezultat u test susretima nije previše bitan, oseća se silna tenzija koja opet stvara negativan ambijent oko nacionalnog tima, pa pojedini mediji već odbrojavaju dane do smene mladog stručnjaka...

"Ranije sam konstatovao da sam spreman da kompletan pritisak javnosti primim na svoja pleća. Komentare čujem i poštujem ih, nikome ništa ne zameram, ali i ne dozovoljavam da me negativnosti uzdrmaju. Znam dobro šta radim i koji su mi ciljevi. Ne dotiču me priče u kojima se nastavak saradnje vezuje za izbore u FSS. Nisam privatni selektor, imam dvogodišnji ugovor i trudim se maksimalno da uradim svoj deo posla najbolje što mogu u interesu reprezentacije i narednih takmičarskih izazova. Neću ovoga puta objašnjavati zašto smo izabrali jake protivnike, jer to je svesno urađeno zbog potpuno jasne slike naših mogućnosti, koja nam je preko potrebna", veli Đukić.

Video se napredak u igri protiv Iraca, ali ne i u megdanu s Rusima,koji smo istina odigrali u kombinovanom sastavu.

"Šansu su dobili svi koje sam pozvao i nije bila sporna njihova želja da ispoštuju postavljene zahteve. Bilo je dobrih ali i loših stvari. Snimio sam karakteristike fudbalera, njihove prednosti i mane. Sklopio sam mozaik, uverio se šta možemo individualno, a šta timski da pružimo", kaže selektor.

Konkretno, gde najviše škripi u realizaciji sistema igre koji forsirate ?

"Nedostaje nam čvrstina i uigranost u defanzivi. Skupo smo platili kardinalne greške protiv Rusa. Oba bočna igrača su krenula u kontru, ostali su usamljeni Vidić i Rajković i rival je to kaznio. U ozbiljnom takmičenju takvi propusti moraju da se svedu na najmanju moguću meru. To je prioritet u daljem radu. Konfuzije je bilo i u fazi organizacije napada, ali tom delu ćemo tek posvetiti pažnju". objasnio je Đukić.

Na "Auf Šalke areni"(17.30- TV Foks), pred preko 70.000 gledalaca, čeka nas pravi pakao. Stameni Nemci želeće silno pobedom da se oproste od navijača pred odlazak na EP, ali i iskupe za nedavni remi protiv Belorusije. Čini se da prostora za eksperimente nema više.

-

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Orlovi“ probijaju „pancere“

Izvor: Glas javnosti, 31.Maj.2008

Reprezentacija Srbije, stiče se utisak, ne može nikoga da pobedi. Čak i kada su odigrali dobro, kao protiv Irske, „orlovi“ su utakmicu okončali remijem, pa svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, s pravom, strahuju pred današnji prijateljski meč protiv Nemačke u Gelzenkirhenu. Poraz od Rusije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.