Srbi podržali inicijativu proširenja ABA lige! FMP upada u elitu, možda i Metalac?!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2016, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi podržali inicijativu proširenja ABA lige! FMP upada u elitu, možda i Metalac?!

Pitanje je da li će nova liga imati 14 ili 16 klubova. U drugoj varijanti mesta bi bilo za čak pet srpskih timova

Olimpija je pokrenula inicijativu i dobila momentalnu podršku - Srbije! Klub iz Ljubljane nedavno je uputio apel svim vodećim strukturama Jadranske lige za proširenje regionalnog takmičenja kako bi bio u mogućnosti da učestvuje u ovogodišnjem Evrokupu, a to je odmah sa sobom pokrenulo tematiku - ko bi mogao da zauzme 14. poziciju u proširenoj varijanti. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Na Sednici Predsedništva Udruženja klubova KLS jednoglasno je donet zaključak da bi ABA liga trebalo da se proširi i umesto 12 da broji 14 klubova, a u . A u Srbiji se nadaju da bi to jedno mesto trebalo da pripadne upravo nama, najviše zahvaljujući rezultatima ostvarenim od osnivanja Lige. Ako bi se tako gledalo to znači da bi četvrti predstavnik bio – FMP! Kao četvrtoplasirani tim nedavno završene Superlige.

Na istoj Sednici sastavljeno je i pismo koje je poslato direktoru Lige Krešimiru Novoselu, a u kojoj se navodi stav da bi takmičenje slobodno moglo da ima i 16 ekipa.

„Ukoliko bi to većini drugih klubova odgovaralo za Predsedništvo UK KLS je prihvatljiva i varijanta sa 16 klubova, s tim što članovi Predsedništva smatraju da bi u tom slučaju Srbija trebalo da ima pet klubova u ABA JTD ligi. Do ovakvog stava Predsedništvo UK KLS je došlo iz razloga što smatra da ABA JTD liga ne bi trebalo da gubi mesta za klubove u Evrokupu koji organizuje EKA“, stoji u delu pisma.

Ukoliko bi ovaj predlog prošao odobrenje, to znači da bi Srbiju naredne sezone u ABA ligi predstavljali – Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, FMP i Metalac!

Sada ostaje da se vidi da li će ovakav predlog biti usvojen na Skupštini ABA lige.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.