Sparsi konačno stali, Durant vratio Oklahomu u igru

Izvor: Blic, 01.Jun.2012, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparsi konačno stali, Durant vratio Oklahomu u igru

Košarkaši Oklahome zablistali su na svom terenu i savladali San Antonio sa 102:82 (22:24, 32:17, 24:19, 24:22), pa je sada rezultat u finalnoj seriji Zapada 2:1 za Sparse.

Čim se serija preselila na njihov parket košarkaši Oklahome su pokazali zašto su u finalu konferencije, što je bilo dovoljno da se prekine fenomenalan pobedonosni niz Sparsa.

Igrači San Antonija nisu osetili gorčinu poraza u prethodnih 20 mečeva, od toga 10 u plej-ofa, sve do noći između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četvrtka i petka, kada nisu imali odgovor na odlično pripremljenu odbranu rivala.

Tanderse su Sparse u dve četvrtine sveli na ispod 20 poena, a u druge nisu primili više od 24, te je očito da je ključ trijumfa u odbrani. U tom segmentu prednjačio je Tabo Sefološa koji je dovodio "mamuze" do ludila, o čemu svedoči čak šest ukradenih lopti, a sa 19 poena (rekord sezone) je bio i drugi najefikasniji igrač svog tima.

Pored njega, za prvu pobedu u finalu Zapada najzaslužniji je bio maestralni Kevin Durant sa 22 poena, uz pet asistencija i šest skokova, a u nekoliko navrata je podigao publiku na noge efektnim zakucavanjima i prodorima. Uz njih, vrlo dobri su bili i Džejms Harden sa 15, odnosno Serž Ibaka sa poenom manje, dok je Rasel Vestbruk ubacio 10 poena uz devet asistencija.

U redovima poraženih, podbacio je Tim Dankan, jer je iz igre šutirao 5-15 za svega 11 poena, a Toni Parker i Stiven Džekson su postigli po 16.

Četvrti meč igra se u noći između subote i nedelje takođe u Oklahomi, a u finale plej-ofa plasiraće se ekipa koja prva dođe do četiri pobede.

Povezane vesti: Iskustvo San Antonija presudilo protiv Oklahome na startu finalne serije San Antonio lako do polufinala Zapada, Klipersi srušili Memfis u produžetku za 3:1 Oklahomin junak Durant srušio Dalas sekund pre kraja, brejk Orlanda /video/ Memfis pobedio i zakazao majstoricu sa Oklahomom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA (plej-of): Oklahoma uzvratila udarac!

Izvor: Sportal.rs, 01.Jun.2012

Ko je mislio da će San Antonio "počistiti" Oklahomu - prevario se! Posle dve pobede u Teksasu finalna serija se preselila u Oklahomu, gde je domaći tim demonstrirao šampionski potencijal i do nogu potukao "Sparse" rezultatom 102:82.

Nastavak na Sportal.rs...

Durent: Ne sumnjam u nas

Izvor: B92, 01.Jun.2012

Najbolji igrač Oklahoma siti Tandera Kevin Durent istako je posle pobede nad San Antonio da nikada nije sumnjao u kvalitet svog tima..."Ne sumnjam u kvalitet našeg tima i nisam pomislio da su oni bolji iako su dobili prve dve utakmice. Dobro je što smo smanjili na 2-1, jer ne bi bilo dobro da su poveli...

Nastavak na B92...

San Antonio doživeo poraz posle 50 dana

Izvor: Kurir, 01.Jun.2012

Košarkaši Oklahome pobedili su u noći između četvrtka i petka San Antonio sa 102:82 i tako smanjili prednost protivnika u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije američke NBA lige..0BEOGRAD - Košarkaši Oklahome pobedili su u noći između četvrtka i petka San Antonio sa 102:82 i tako smanjili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.