Španija isključena sa OI, ugrožena i Srbija!?

Izvor: Mondo, 23.Apr.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija isključena sa OI, ugrožena i Srbija!?

"Mundo deportivo" ekskluzivno objavio da šampion Evrope neće učestvovati na Olimpijskim igrama i na narednom Svetskom prvenstvu.

FIBA Evropa je očigledno pronašla način da uveri FIBA u svoje stavove!

Evropska "Kuća košarke" po svemu sudeći je "progurala" ideju da se njene sankcije zbog svrstavanja klubova na stranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evrolige odnose i na Olimpijske igre 2016, pa je iz Barselone poručeno:

FIBA je odlučila da diskvalifikuje košarkašku reprezentaciju Španije sa Olimpijskih igara u Riju i sa sledećeg Svetskog prvenstva.

List "Mundo Deportivo" ekskluzivno je objavio ovu informaciju, saznavši je na sednici Izvršnog komiteta FIBA u Ženevi. Podsetimo, timovi ACB lige vezali su svoju sudbinu za Evroligu i Evrokup, bez obzira na pretnje FIBA i naredbe da se timovi priključe FIBA Ligi šampiona.

"Ova kazna biće ozvaničena u narednih nekoliko sati i mogla bi da se odnosi i na još košarkaških federacija", objavio je španski list, što navodi na zaključak da bi i predstavnici KSS mogli da dobiju istu informaciju u vezi sa "orlovima", kojima je već izrečena opomena pred isključenje sa Eurobasketa 2017.

Dakle, prema trenutnom stanju stvari, Španija neće u Brazilu braniti srebro sa Igara u Londonu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

El Mundo Deportivo: FIBA isključila Španiju sa OI i SP

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2016

Izvršni komitet FIBA isključio je košarkašku reprezentaciju Španije sa Olimpijskih igara 2016, saznaje "El Mundo Deportivo"...Takođe, zbog podrške nacionalne ACB lige Evroligi, "furija" je suspendovana i sa narednog Svetskog prvenstva...Košarkaši Španije su se kvalifikovali na Olimpijske igre...

Nastavak na N1 televizija...

FIBA podržava FIBA Evropa: Slede sastanci

Izvor: B92, 23.Apr.2016

FIBA je u subotu posle sastanka Izvršnog komiteta izdala saopštenje u kojem se navodi da u potpunosti podržava FIBA Evropa...Prethodno se pojavila informacija da će FIBA suspendovati Španiju sa Olimpijskih Igara. Te odluke nema u saopštenju, iako se navodi da svetska kuća košarke u potpunosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.