Somborci ne žele perionicu pored igrališta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborci ne žele perionicu pored igrališta

Više od stotinu građana Sombora potpisalo je peticiju kojom traže od gradskih vlasti da stave van snage građevinsku dozvolu za izgradnju perionice automobila pored dečijeg igrališta.

Gradnja perionice uz stambenu zgradu, dečije igralište i privatnu kliniku će, kako sada stvari stoje uskoro početi, ali građani iz bloka zgrada u naselju Selenča tvrde da je Građevinska dozvola izdata investitoru suprotno propisima i da će ovaj objekat remetiti mir građana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Dečije igralište koje je napravio grad se graniči sa placem na kojem treba da bude izgrađena perionica, pa se građani pitaju, kako je Odeljenje za urbanizam moglo da izda građevinsku dozvolu suprotnu interesima građana.

"Nalazi se maltene u dnevnim sobama i u spavaćim sobama stanara. Ovde se nalazi igralište gde se igraju mnogobrojna deca. Tu treba da se vrši pranje kola, auspusi, buka, zagađivanje, otrovne materije koje se već nalaze u otpadnim vodama i koje će se ovde koristiti. Pored ove naše tragične kafilerije koja je na par stotina metara, za koju smo već saznali da u otpadnim vodama postoje kancerogene materije", kaže Goran Bursać, stanar.

Miodrag Petrović načelnik odeljenja za urbanizam je pre nedelju dana obećao da će dati izjavu, ali to se do danas nije dogodilo. Nezvanično nam je rečeno da je sve urađeno u skladu sa propisima, dok građani tvrde suprotno.

"Lokacijski uslovi su, što smo zvaničnim uvidom i proverili u Odeljenju za komunalne poslove, izdati suprotno planskim dokumentima, jer je ovo u suštini zona za porodično stanovanje", objašnjava Bursać.

Građani traže od gradskih vlasti ukidanje građevinske dozvole i izgradnju perionice na drugom mestu.

Ukoliko se to ne dogodi, građani najavljuju protesne šetnje i čekaju sudsku odluku, a da bi sve bilo još čudnije, gradu se navodno obratila i grupa građana koji žele da perionica bude izgrađena baš na ovom mestu i koji su najavili kontra protest.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.