Slavlje u Madridu i Baskoniji

Izvor: MVP.rs, 01.Jun.2016, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje u Madridu i Baskoniji

Završena je prva runda plej-ofa Endesa lige.

Neki uz manje, neki uz više muke, favoriti su uspeli da se plasiraju u polufinale Endesa lige. U utorak su okončane preostale dve serije četvrtfinala. Laboral Kuća i Real Madrid su savladali Gran Kanariju i Mursiju, pa su na taj način obezbedili učešće u polufinalu.

Domaćin je u Baskoniji bio bolji od Gran Kanarije rezultatom 78:71. Briljirao je Janis Burusis sa 17 poena, 11 skokova i četiri asistencije, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << šest izgubljenih lopti. Grka je pratio Adam Hanga sa 12 poena, dok Darius Adams nije imao svoje veče. On je završio sa 11 poena, ali je iza linije 6.75 metara ubacio samo jednom iz devet pokušaja. Po 13 poena za goste su upisali Kevin Pengos i Eulis Baez.

Za razliku od prve dve utakmice, Real Madrid nije sebi dozvolio luksuz da još jednom uđe u neizvesnu završnicu sa Mursijom. Kraljevski klub je dobio prvu deonicu sa 28:10 i već tada, praktično, rešio pitanje pobednika. Konačan rezultat je bio 93:72. Briljirao je Gustavo Ajon sa 18 poena i osam skokova, a 18 poena za domaće je upisao i Džejsi Kerol. Jedini raspoložen za igru u redovima gostiju bio je Fakundo Kampaco. Bivši igrač Madriđana je upisao 22 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Polufinalna serija između Real Madrida i Valensije startuje 2. juna, dok će svoj prvi meč dan kasnije odigrati Barselona Lasa i Laboral Kuća. U finale će se plasirati ekipe koje prve stignu do tri pobede.

Rezultati:

Laboral Kuća - Gran Kanarija 78:71

Real Madrid - Mursija 93:72

Četvrtfinale:

Barselona Lasa (1) - Fuenlabrada (8) 2-0

Real Madrid (2) - Mursija (7) 2-1

Valensija (3) - Unikaha (6) 2-0

Laboral Kuća (4) - Gran Kanarija (5) 2-1

Polufinale:

Barselona Lasa (1) - Laboral Kuća (4)

Real Madrid (2) - Valensija (3)

(foto: ACB Photo)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.