Škrtel spasao Liverpul u derbiju

Izvor: RTS, 21.Dec.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škrtel spasao Liverpul u derbiju

Fudbaleri Liverpula i Arsenala igrali su nerešeno 2:2, u derbi utakmici 17. kola engleske Premijer lige.

Posle mnogo uzbuđenja na Enfildu, na momente i dobrog fudbala, tim Brendana Rodžersa izvukao je bod protiv londonskih "tobdžija" u samoj završnici. Ovo je, ako se o tako nečemu može govoriti, i najrealniji ishod susreta.

Liverpul, u čijem je sastavu bio srpski fudbaler Lazar Marković i igrao do 74. minuta, poveo je pred kraj poluvremena, ali je samo minut >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kasnije Arsenal izjednačio, pa je i u nastavku vođena velika i neizvesna borba.

Činilo se da će gosti do celog plena kada je Žiru matirao Džonsa pola sata pre kraja, međutim, upornost fudbalera Liverpula isplatila se gotovo u poslednjim trenucima sudijske nadoknade, a radost navijačima doneo je defanzivac Škrtel. Zanimljivo, Slovak je gol postigao u sedmom minutu nadoknade, a najveći razlog što je meč uopšte produžen devet minuta je njegova nezgoda.

Arsenal je ovim remijem preskočio Totenhem na tabeli i preuzeo 6. mesto, dok je Liverpul na 10. poziciji.

Fudbaleri Sanderlenda slavili su u lokalnom "Tajn end Vir" derbiju. Igrači trenera Gustava Pojeta pobedili su u gostima Njukasl sa 1:0, pošto je Adam Džonson postigao gol u 90. minutu meča.

Ovo je Sanderlendu bila četvrta uzastopna pobeda u derbiju sa regionalnim rivalom, prvi put u istoriji.

Džonson je gol na "Sent Džejms parku" postigao posle kontranapada u poslednjem minutu regularnog toka meča, u derbiju koji nije bio mnogo kvalitetan, ali je bio borben i uzbudljiv.

Sanderlend je bio bolji u većem delu utakmice, a Stiven Flečer je uspeo da pogodi prečku.

Njukasl je pokušao da odgovori, ali nije uspeo da savlada golmana Kostela Pantiliona, koji je dva puta odbranio udarce Ajozea Pereza i jedan šut Muse Sisokoa.

Njukasl je zabeležio dva uzastopna poraza nakon što je Čelsiju naneo prvi poraz u sezoni. Ovo je tek treća pobeda „crnih mačaka" u tekućem prvenstvu.

Odigrano u subotu: Aston Vila - Mančester Junajted 1:1, Hal - Svonsi 0:1, Kvins Park Rendžers - Vest Bromvič Albion 3:2, Sautempton - Everton 3:0, Totenhem - Barnli 2:1, Vest Hem - Lester 2:0, Mančester Siti - Kristal Palas 3:0.

U preostalom meču sutra se sastaju Stouk i Čelsi.

Tabela: Čelsi i Mančester Siti po 39 bodova, Mančester Junajted 32, Vest Hem 31, Sautempton 29, Arsenal i Totenhem po 27, Svonsi 25, itd.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liverpul izvukao bod u derbiju protiv Arsenala

Izvor: Politika, 21.Dec.2014

LONDON – Fudbaleri Liverpula i Arsenala igrali su večeras nerešeno 2:2, u derbi utakmici 17. kola engleske Premijer lige...Posle veoma dobrog fudbala i mnogo uzbuđenja na Enfildu, tim Brednana Rodžersa izvukao je bod protiv londonskih „tobdžija” u samoj završnici, što je i najrealniji ishod...Liverpul,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.