Šest godina zatvora za pedofila Adama Džonsona! Javnost zgrožena odsustvom kajanja

Izvor: MozzartSport.com, 24.Mar.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest godina zatvora za pedofila Adama Džonsona! Javnost zgrožena odsustvom kajanja

Nekada velika engleska nada, od danas - robijaš

Svesno ste se upustili u seksualne aktivnosti sa ovom mladom devojkom. Nema sumnje da ste očekivali da ćete se provući sa tim“.

Reči Sudije Džonatana Rouza pred izricanje kazne Adamu Džonsonu zbog seksa sa 15-godišnjom devojčicom. Nekadašnji engleski reprezentativac osuđen je na šest godina zatvora!

Džonson je ranije negirao sve optužbe, osim one da je poljubio i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zavodio učenicu kojoj je bio idol. Međutim, osuđen je pošto je utvrđeno da je 30. januara 2015. godine imao seks sa devojčicom u svom rendž-roveru na parkingu iza kineskog restorana. Ono što je posebno zaprepastilo ostrvsku javnost je to što Džonson nije pokazao ni najmanje znake kajanja.

Sve ovo je u potpunosti tvoja odgovornost i tvoja krivica“, rekao je sudija Rouz.

Teško da mu je ušlo u glavu. Barem do sada. Džonson je tokom suđenja opušteno ćaskao sa obezbeđenje, prijateljima... Jednom je čak i rekao: “Nadam se da će se sve ovo završiti do petka, postaje dosadno“.

Sada će verovatno shvatiti, iako tužičaštvo nije sasvim zadovoljno. Tražilo je kaznu od dest godina zatvora zbog “proračunato, pažljivo orkestriranog“ krivičnog dela i nanošenje teške “psihološke štete“ devojčici, koja se sada plaši da izađe u javnost ne bi li je neko prepoznao. Jer kada se to desi redovna se i provokativne “doskočice“, čak i pretnje što vršnjaka, pa i potpunih stranaca. Delom i zbog toga što su iz Džonsonovog okruženja ubeđivali navijače da su sve optužbe laž.

Džonson će morati da plati i kaznu od 50.000 funti, a sud mu je iz biografije izbrisao i 12 utakmica u dresu reprezentacije Engleska. Fudbalska karijera je, naravno, okončana.

Prosecutor Kate Blackwell had told the court Johnson should be jailed for up to 10 years for carrying out a “calculated, considered and carefully-orchestrated” crime.

Slava i uloga u društvu vam ne daju moć da kršite zakon u potrazi za onim što želite, na šta to bilo“, istakla je veštak Di Elfin Sempson.

Džonsonu je to trebalo neko ranije da objasni.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.