Serija A pomogla Parmi sa 5 miliona evra

Izvor: Sportal.rs, 06.Mar.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A pomogla Parmi sa 5 miliona evra

Čelnici italijanske Serije A odobrili su pomoć u iznosu od pet miliona evra za Parmu, koji će sa računa lige biti uplaćen posrnulom klubu kako bi završio sezonu. Za ovaj predlog glasalo je 16 od 20 klubova elitnog ranga, troje je bilo uzdržano (Napoli, Roma i Sasuolo), dok je samo Ćesena bila protiv. Novac koji će biti uplaćen Parmi je akumuliran od kazni izrečenih klubovima zbog raznih incidenata navijača u proteklom periodu.

Zbog finansijskih problema, Parma nije ni igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << utakmice u prethodna dva kola, ali ekipama protiv kojih je trebalo da se sastane nisu pripisani bodovi. Ti mečevi biće naknadno odigrani, jer su se pomenutom finansijskom injekcijom stekli uslovi da Parma nastavi takmičenje i organizuje utakmice prema propisima.

Plan predsednika lige Karla Tevekija je da igrači Parme odigraju dve utakmice pre 19. marta, kada bi trebalo da bude odlučeno da li će biti proglašen bankrot.

(Foto: Beta/AP/Luca Bruno)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.