Serhio, zašto voliš da uništavaš Barsu? Realova dominacija, Ljuljov hitac iz svlačionice - uz zvuk sirene (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Mar.2017, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serhio, zašto voliš da uništavaš Barsu? Realova dominacija, Ljuljov hitac iz svlačionice - uz zvuk sirene (VIDEO)

Ovaj čovek jednostavno ne zna kada je dosta - 85:69

Serhio Ljulj je poput razjarenog bika kada vidi crvenu boju - kada mu je na talonu Barselona, on obožava da je zgazi i uništi. Samo deset dana pošto je poslao harpun u srce najljućem protivniku u ligaškom El klasiku, Real je nadigrao Barselonu i u evroligaškom duelu rezultatom 85:69 (22:13, 19:14, 23:24, 21:18).

Real je tako nastavio poteru za prvim mestom na tabeli, gde će do poslednjeg trenutka voditi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grčevitu borbu sa CSKA i vrlo je moguće da će na kraju odlučivati bolja koš razlika iz međusobnog duela. U tom slučaju pol poziciju na početku doigravanja imaće Kraljevski klub.

Za miran san i novu radost pristalica Reala pobrinuo se Serhio Ljulj. Kao i uvek kada je na suprotnoj strani slomljeni katalonski gigant, Ljulj uvek ima posebnu motivaciju. To je pokazao i večeras sa 21 košem, uključujući i trojku iz svlačionice, tačno u trenutku odlaska na veliki odmor na poluvremenu. Tako je Real na pauzu otišao sa rezultatom 41:27 u rukama.



Veliki uticaj na konačni ishod imalo je i rano isključenje Jorgosa Barcokasa, koji je već pred kraj druge četvrtine morao u tunel zbog žestoke rasprave s arbitrom Luiđijem Lamonikom, nezadovoljan suđenjem u datim minutima.



Jasno je da je Barselonina sezona možda i simbol propasti jednog velikana u za kratki vremenski period, ali se nekadašnjem šampionu Evrope ne može mnogo zameriti. Jer, veliki broj povreda, potom i stalna promena sastava uticali su da Barsa odavno izgubi trku za četvrtfinale. A onda i da se protivnici iživljavaju redom.

Ovako težak poraz čak i neće odgovarati Crvenoj zvezdi, jer će Barselona u svojoj Blaugrana dvorani verovatno igrati za čast.



Posle Ljuljove trojke za kraj prvog poluvremena Real je tokom trećeg kvartala održavao razliku, uprkos svim pokušajima gostiju da se vrate u život. A onda je Kraljevski klub slomio Barsu serijom trojki, otišao na maksimalnih 19 koševa viška i overio pobedu još pre nego što se sirena oglasila po poslednji put.

Osim Ljulja dobru rolu imao je Gustavo Ajon s 14 poena i pet skokova, dok je Entoni Rendolf imao 13 koševa. Luka Dončić opet je imao svestrani učinak - pet koševa, šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i pet iznuđenih faulova. Kod Barselone Tajris Rajs i Ante Tomić imali su po 12, dok je Peteri Koponen skupio 11 poena.

EVROLIGA - 27. KOLO

Utorak:

Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 79:81

/Mahmutoglu 15 - Landsberg 22/

Žalgiris - Anadolu Efes 68:76

/Lekavičijus 11 - Grejndžer 25/

Bamberg - Baskonija 71:96

/Meknil 17 - Larkin 17/

Panatinaikos - Armani Milano 74:61

/Džejms 13 - Avudu 15/

Sreda:

CSKA Moskva - Darušafaka 95:85

/Teodosić 20 - Vilbekin 23/

Galatasaraj - Uniks Kazanj 75:67

/Dibler 17 - Lengford 24/

Crvena zvezda - Olimpijakos 64:66

/Gudurić 14 - Mancaris 17/

Real Madrid - Barselona 85:69

/Ljulj 21 - Rajs 12/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.