Selektor Terzić nezadovoljan i pored pobede: Moramo bolje ako hoćemo u Rio

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor Terzić nezadovoljan i pored pobede: Moramo bolje ako hoćemo u Rio

Selektor naše ženske odbojkaške selekcije Zoran Terzić nije bio preterano zadovoljan posle meča sa Dominikanskom Republikom u Svetskoj ligi, iako je Srbija slavila sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:22 i 25:22) i tako došla do pete uzastopne pobede.

„Očekivali smo da ćemo zadržati nivo igre i koncentracije kao na nekim prethodnim mečevima, međutim to danas nije bio slučaj. Nije nam se to obilo o glavu, dobili smo utakmicu sa 3:0 i to je sigurno dobro, ali definitivno nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odigrali onako kako je trebalo. Imali smo mnogo uspona i padova tokom utakmice, poklanjali mnogo poena, tako da ne možemo baš da budemo u potpunosti zadovoljni. Ako je to ta jedna utakmica koja mora da se odigra slabije na ovom turniru, onda mi je drago što je to bilo sada”, rekao je Terzić posle meča.

Sledeći protivnik u Japanu je jedina neporažena ekipa, Rusija, a taj meč je na programu u ponedeljak, od 8 časova po srednjeevropskom vremenu.

„Ako želimo da napravimo dobar rezultat, moraćemo da se više potrudimo i neke stvari mnogo bolje uradimo nego protiv Dominikanske Republike. Protiv Rusije su uvek interesantne i teške, siguran sam da će tako biti i u ponedeljak. Obe ekipe su u vrhu i imaju šansu za prva dva mesta koje vode u Rio, i sigurno da ćemo i mi i oni pružiti maksimum”, kazao je Terzić.

Za najbolju igračicu susreta sa Dominikanskom Republikom proglašena je Brankica Mihajlović, koja priznaje da su Srpkinje delovale pomalo uspavano u meču šestog kola Svetske lige.

„Srećna sam što smo ostvarile još jednu pobedu u nizu, 3:0 je idealan rezultat za nas. Međutim, uvek postoji to ali... Mislim da mi možemo mnogo bolje da odigramo, danas smo delovale uspavano. Ne znam da li je to bilo zbog privikavanja na dvoranu ili nešto raniji termin (12 časova po lokalnom vremenu). Evropski prvak, biće jako teško, ali mislim da imamo šansu da budemo prva ekipa koja će prekinuti taj njihov niz. Verujem da ćemo pružiti dobru igru”, jasna je Mihajlovićeva.

Na Olimpijske igre sledeće godine u Riju plasiraće se dve najbolje plasirane ekipe iz Svetske lige, a Srbija trenutno zauzima drugu poziciju sa pet pobeda i jednim porazom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Terzić nezadovoljan: Moramo bolje!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2015

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da nije zadovoljan igrom njegovog tima protiv Dominikanske Republike uprkos pobedi na startu druge faze Svetskog kupa u Japanu..."Očekivao sam da ćemo zadržati nivo igre iz prethodnih utakmica, međutim to nije bio slučaj....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.