Saša Ilić: Privilegovan sam što igram u Partizanu

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Apr.2012, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Ilić: Privilegovan sam što igram u Partizanu

Jedna legenda uz rame drugoj, samo korak do najveće u klupskoj istoriji! Dovoljno je napisati – Saša Ilić. Ostalo se piše samo od sebe.
Večiti kapiten Partizana minule srede izjednačio je ostvarenje Nikice Klinčarskog, stigao na deobu drugog mesta večne liste fudbalera sa najviše odigranih utakmica za crno–bele (565), a ispred njih stoji još samo Momčilo Vukotić (791). Čuveni broj 22, ipak, uverava da rekord istinskog heroja u očima Grobara >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ne želi da ugrozi.

Nisam planirao ni ovo da ostvarim, a kamoli da jurim Mocu. Osim toga, za takav podvig potrebno je još pet godina kontinuiranog igranja, što u mom slučaju deluje neizvodljivo. Dok rukovodstvo smatra da koristim ekipi, biću tu, ali nije mi cilj da obaram rekorde – govori Saša Ilić (34), dva meseca pre isteka ugovora sa crno–belima, za koje je vezan doslovce od malena.
Mada se svi sećaju vašeg debija za prvi tim, u Čačku, 26. oktobra 1996, potencirate drugi meč?
Prekretnica u karijeri je susret kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Kroacije u Beogradu, 1997. Počeo sam kao rezerva, ali sam imao sreću da me veliki trener, Ljubiša Tumbaković uvede u igru. Asistirao sam Draganu Isailoviću za gol i od tad se sve promenilo. Od dečaka koji je povremeno dolazio na treninge, postao sam prvotimac i život je krenuo drugim pravcem.
Od tada do danas obarali ste rekorde, postigli 213 gola za Partizan, podigli deset trofeja (sedam titula, tri kupa). Zar vam fudbal nije dosadio?
Naprotiv. Privilegovan sam da igram za klub koji volim od rođenja. U inostranstvu je to bio suv profesionalizam: dođeš, odradiš, zaradiš i pozdraviš se. A Partizan čista je emocija! Svaki njegov poraz teško proživljavam i svakoj pobedi se neizmerno radujem. Zato glad za peharima u crno–belom dresu nikad neće biti utoljenja.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saša Ilić: Privilegovan sam što igram u Partizanu

Izvor: Utakmica.rs, 14.Apr.2012

Jedna legenda uz rame drugoj, samo korak do najveće u klupskoj istoriji! Dovoljno je napisati – Saša Ilić. Ostalo se piše samo od sebe. Večiti kapiten Partizana minule srede izjednačio je ostvarenje Nikice Klinčarskog, stigao na deobu drugog mesta...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.