Sarajevo »dobilo na lotu«

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo »dobilo na lotu«

Debakl, potop ili katastrofa najprikladnije opisuju ono što su fudbaleri Sarajeva doživjeli u četvrtak na "Borusija parku" u revanš utakmici plej-ofa Lige Evrope.

Sedam pogodaka u mreži "bordo" tima više asocira na dobitak na lotu, ali nažalost, za izabranike Dženana Uščuplića 0:7, odnosno ukupnih 2:10 je rezultat kojim je protiv njih slavio tim iz Menhengladbaha. Optimizam nakon solidne partije i minimalnog poraza u prvoj utakmici igranoj na "Koševu" ipak nije bio opravdan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Bh. predstavnik nije uspio napraviti čudo u revanšu.

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. U revanšu ni u jednom segmentu igre nismo mogli parirati jakom i moćnom protivniku. Znali smo da su oni kvalitetni, ali ovom rezultatu se nisam nadao. Pojedini naši iskusni igrači su podbacili", rekao je trener Sarajeva Dženan Uščuplić i dodao:

"Ako može biti jedna dobra stvar nakon ovih visokih 0:7, onda su to Gojko Cimirot, Haris Duljević i Faris Handžić, koji su do određene granice odigrali kvalitetno i odskakali od ostalih. Iz svega treba da izvučemo pouke i da se okrenemo izazovima u Premijer ligi BiH, gdje već u nedjelju dočekujemo Travnik."

Prvih 20 minuta igre, koliko su izdržali da ne prime gol, nije ukazivalo na debakl. Ekipa Sarajeva dobro je stajala na terenu i iz nekoliko šansi zaprijetila domaćinima preko Šefke Okića i Harisa Duljavića. Kako to obično biva, onda je došla kazna, kada je u 20. minuti mrežu nemoćnog Dejana Bandovića načeo Andre Hahn (20). Pet minut poslije Granit Džaka pogađa za 2:0, a u 34. minuti prvi od ukupno svoja tri gol postiže Branimir Hrgota. Rođeni Zeničanin bio je nerješiva enigma za odbranu Sarajeva još u 67. i 82. minuti, dok je dva gola dodao Torgan Azard u 74. i 90. Sarajevo je meč završilo s 10 igrača, pošto je u u 90. minuti isključen Ivan Tatomirović.

Trener Borusije Lukien Favre, koji je bio očekivano zadovoljan, slaže se da je Sarajevo i pored visokog poraza zaslužilo barem jedan gol.

"Ostvarili smo cilj i plasirali se u grupnu fazu. Na poluvremenu smo vodili 3:0, ali da je Duljević postigao pogodak u 19. minuti, možda bi utakmica krenula u drugom smjeru. Rezultat možda i nije realan. Sarajevo je pokazalo kvalitet i u Norveškoj i Grčkoj, ali mi idemo u grupnu fazu", kazao je Favre.

Sarajevo je u Njemačkoj imalo podršku nekoliko hiljada svojih navijača, koji su ih nakon utakmice ipak pozdravili ovacijma i aplauzom.

Igrači Sarajeva su u Menhengladbahu, na njihovu žalost, upisali i neslavni rekord. Poraz od 0:7 bio je najveći u klupskoj istoriji. Od prethodnih nezavidnih rezultata izdvaja se sezona 1982/83, kada su u trećem kolu Kupa UEFA izgubili od Anderlehta (0:6). U novijoj istoriji Sarajevo je identično izgubilo i od Bazela u pretkolu Kupa UEFA (2007/08). Nešto bolje prošli su takođe u pretkolu Kupa UEFA 2002/03. od Bešiktaša 0:5, odnosno 2011/12. od Sparte iz Praga 0:5.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.