Šampion se kockao i - dobio

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion se kockao i - dobio

Mark Markez zauzeo pol-poziciju za VN Australije. Rosi i Lorenco indisponirani

Nedavno krunisani šampion "kraljevske", Moto GP kategorije, Mark Markez "uništio" je konkurenciju na kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije.

Španski majstor se kockao izašavši na stazu Filip Ajland na slik gumama iako je ranije padala kiša. Rizik mu se isplatio te u nedelju od 07.00 časova (TV Sportklub) kreće sa svoje 65. pol-pozicije u karijeri, i to ispred Kala Kračloua >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Pola Espargara.

Indisponirani Valentino Rosi i Horhe Lorenco, koji u na prošloj stanici Moto GP šampionata padovima "predali" šampionsku lentu mlađanom Špancu, startovaće sa 15, odnosno 12. pozicije.

Prošle godine na famoznom Filip Ajlendu, koji često ume da pravi probleme vozačima zbog jakih naleta vetra, ali i mogućih padavina u ovo doba godine, slavio je upravo Markez, a najviše trijumfa, čak osam zabeležio je Rosi.

Generalni plasman: 1. Mark Markez (Španija, Honda) 273 boda, 2. Valentino Rosi (Italija, Jamaha) 196, 3. Horhe Lorenco (Španija, Jamaha) 182, 4. Maverik Vinjales (Španija, Suzuki) 165, Dani Pedrosa (Španiaj, Honda) 155...

(foto: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Markesu pol u Australiji, Rosi 15.

Izvor: B92, 22.Okt.2016

Vozač Repsol Honde Mark Markes zauzeo je pol poziciju pred nedeljnu trku Moto GP šampionata za Veliku nagradu Australije...Kvalifikacije su vožene u teškim vremenskim uslovima, praćenim kišom i vetrom...Markes, koji je poršlog vikenda u Japanu obezbedio svoju treću titulu u karijeri, ostvario...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.