Samo čudo spasava orlove

Izvor: RTS, 21.Jan.2013, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo čudo spasava "orlove"

Srbija - Španija 20:31. Ukoliko se nešto drastično ne promeni u drugom poluvremenu, reprezentaciji Srbije preti debakl u osmini finala protiv Španije. "Furija" na poluvremenu dala 20 golova i ima prednost od osam razlike. "Orlovi" loši u napadu, još gori u odbrani.

20.13 - Srbija - Španija 17:25 (50. minut). Srbija je imala jedan dobar period igre u odbrani, ali to nije ispratila efikasnija igra u napadu. U jednom trenutku "orlovi" imali šansu da smanje zaostatak na pet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << golova razlike, ali greškama u napadu dopustili Špancima da povrate staru prednost.

20.03 - Srbija - Španija 15:22 (40. minut). Rukometaši Srbije nisu popravili igru tako da na parketu gledamo sličnu sliku kao u prvom poluvremenu. Španci bez veće muke održavaju visoku prednost. 

19.38 - Srbija - Španija 12:20 (poluvreme). Taman kada smo pomislili da Srbija ne može gore da igra, u posledih deset minuta prvog poluvremena "orlovi" su prikazali najgoru igru u dosadašnjem toku turnira. U tom periodu su primili osam golova, a dali su samo četiri. Izabranici Veselina Vukovića loše igraju u napadu još gore u odbrani. Ukoliko se nešto drastično ne promeni, rukometašima Srbije preti debakl. 

19.26 -  Srbija - Španija 8:12 (20. minut). Srbija je nastavila sa očajnom igrom u odbrani. sa igračem više "orlovi" su primili dva gola. U 14. minutu Španci ostali bez Morosa koji je zbog grubog faula dobio direktan crveni karton.

19.18 - U 14. minutu meča, zbog žestokog faula nad Zelenovićem, španski igrač Moros dobio crveni karton što znači da se neće vraćati u igru do kraja utakmice. 

19.13 - Srbija - Španija 3:6 (deseti minut). Prvih deset minuta pripali su Španiji koja ima prednost od tri gola. Srbija očajno igra u odbrani, a "orlovi" su imali već dva isključenja, kada su na po dva minuta otišli Petar Nenadić i Rajko Prodanović.  

19.00 - Počela utakmica između Srbije i Španije. 

Kada se pogleda suva statistika, i kada se uzme u obzir sve što se izdešavalo na ovom Svetskom prvenstvu, i laiku bi bilo jasno da je Španija, domaćin turnira, apsolutni favorit u meču sa Srbijom.

Neshvatljivi porazi od Slovenije i Poljske, bacili su "orlove" u arenu sa jednim od favorita ovog turnira.

Ali, šta je bilo - bilo je, ne može se tu više ništa. Okrećemo novu stranicu i idemo dalje. Dobili smo težeg protivnika, nekom čudnom logikom  možda je to i najbolje što je moglo da se dogodi ekipi Veselina Vukovića.

Ne, nije to ona stara "ko zna zašto je to dobro", već je sada trenutak da mladići koji nose dvoglavog orla na dresu pokažu od čega su satkani. Da pokažu da su najbolji kada je najteže. Da se neće uplašiti ni jačeg protivnika, ni paklene atmosfere, pa čak ni (verovatno) suđenja, koje je, kroz istoriju, neretko na strani domaćina.

Ali, ako izgube meč, neće to biti razlog. Ni suđenje, ni prepuna hala na strani "furije"... Sami su sebi napisali sudbinu, sami su krivi i za svoje neuspehe.

Međutim, sami mogu postati i heroji preko noći. Momci Veselina Vukovića moraju da se pogledaju u oči, odigraju muški, srcem, pruže maksimum, i to je ono što se u Srbiji od njih očekuje. Uostalom, kako drugačije predstavljati svoju zemlju, zastavu i himnu?

Ukoliko to učine, niko ništa neće moći da im prigovori. Ukoliko još i naprave čudo u Saragosi, onda će shvatiti da za njih ne postoji nemoguće, ne postoje granice. 

A ovo je idealna prilika za tako nešto. Eventualnim porazom nemaju šta da izgube, a čudesnom pobedom dobijaju neverovatno mnogo. 

"Doživeli smo težak poraz od Slovenije, ali nemamo vremena da tugujemo i patimo. Igramo protiv domaćina, ekipe koja računa na najbolji mogući plasman. Mi nemamo više šta da izgubimo, moramo da se pobijemo 60 minuta i da vidimo šta možemo. Možda nam se sreća osmehne i vrati nam se za ono što smo izgubili u prethodne dve utakmice", rekao je Petar Nenadić.

Momir Ilić smatra da su "Orlovi" pokazali kvalitet u dosadašnjem delu takmičenja, ali neke neshvatljive greške, i nedostatak sreće su uticali na dva neočekivana poraza.

"Pokazali smo na obe utakmice dobru igru. Uspevali smo da steknemo prednost, a onda smo upadali u neku paniku. Pre bih rekao da je reč o našoj psihološkoj barijeri, a ne kvalitetu protivnika. Imali smo pet razlike protiv Poljaka i uspeli smo da ih prokockamo brzo, sa Slovencima 'plus tri' i onda za tri-četiri minuta primimo pet golova. Ne vidim razlog zašto imamo taj pritisak. Sami sebi smo otežali posao na Svetskom prvenstvu", objasnio je Ilić.

Jedan od najiskusnijih igrača u timu Veselina Vukovića ne zna da li Srbija može da savlada Špance, ali veruje da će on i njegovi saigrači biti spremni za njih.

"Siguran sam da ćemo protiv Španije da odigramo dobru utakmicu, ali ne znam da li će to biti dovoljno da pobedimo Španiju. Pre svega, da li ćemo u glavi da budemo spremni za pobedu. Ako u duel uđemo sa verom da možemo do četvrtfinala, onda smo na dobrom putu. Domaćini imaju odličnu ekipu, ali su Hrvati pokazali kako bi trebalo da se igra i bori protiv njih".

Dakle, računica je jasna... Izaći na megdan "furiji", ostaviti poslednje kapi znoja i krvi na parketu u Saragosi, i nadati se čudu. A ona se događaju, ponekad češće nego što mislimo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SP RUKOMET: Orlovi već spakovali kofere (poluvreme)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2013

  Ako se po jutru dan poznaje rukometna selekcija Srbije na dobrom je putu da doživi pravu katastrofu u osmini finala Svetskog prvenstva u Španiji, pošto domaćin na poluvremenu vodi sa ogromnih 20:12. Španija je daleko motivisanija ušla u meč, brzo došla do tri gola prednosti, a onda od sredine...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.