STRAH OD EBOLE: Vlasti Sejšela sprečile dolazak reprezentacije Sjera Leonea

Izvor: Kurir, 31.Jul.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD EBOLE: Vlasti Sejšela sprečile dolazak reprezentacije Sjera Leonea

Fudbalska reprezentacija Sijera Leonea sprečena je da otputuje na Sejšelska Ostrva na kvalifikacionu utakmicu afričkog Kupa nacija zbog straha od širenja smrtonosnog virusa ebole

FRITAUN - Fudbalska reprezentacija Sijera Leonea sprečena je da otputuje na Sejšelska Ostrva na kvalifikacionu utakmicu afričkog Kupa nacija zbog straha od širenja smrtonosnog virusa ebole.

Igračima i zvaničnicima te reprezentacije zabranjeno je ukrcavanje u avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Najrobiju, u Keniji, kojim je trebalo da otputuju u Viktoriju.

Imigracione vlasti Sejšela, kako se navodi, odlučile su da ne dozvole fudbalerima Sijera Leonea dolazak u ostrvsku državu u Indijskom okeanu zbog ebole, koja je do sada ubila više od 700 ljudi u zemljama Zapadne Afrike - Gvineji, Liberiji, Nigeriji i Sijera Leoneu.

Kvalifikacionu utakmicu, koja je trebalo da bude odigrana u subotu, Sejšeli će gotovo sigurno izgubiti službenim rezultatom čime će dovesti u pitanje svoje učešće na afričkom Kupu nacija.

Nešto ranije Sijera Leone je proglasila vanredno stanje zbog ugroženosti javnog zdravlja najvećom epidemijom ebole do sada, a bezbednosnim snagama naloženo je da stave u karantin epicentre tog smrtonosnog virusa.

Afrički Kup nacija igra se sledeće godine u Maroku.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Afrika: Fudbal ugrožen zbog ebole

Izvor: B92, 01.Avg.2014, 09:38

Fudbalska reprezentacija Sijera Leonea sprečena je da otputuje na Sejšelska Ostrva na kvalifikacionu utakmicu KAN zbog strahovanja od širenja ebole...Igračima i zvaničnicima te reprezentacije zabranjeno je ukrcavanje u avion u Najrobiju, u Keniji, kojim je trebalo da otputuju u prestonicu Sejšela,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.